KESK Antalya Şube Platformu ve Antalya Tabip Odası ile DİSK ve TMMOB Antalya bileşenleri “Geçinemiyoruz” mitinginin Muratpaşa Kaymakamlığınca yasaklanması üzerine 12 Aralık’ta Aydın Kanza Parkı’nda olacağız açıklaması yaptı.

Miting komitesi adına ortak açıklamayı yapan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol  “Türkiye tarihinin en büyük ekonomik krizlerinin birini yaşıyoruz. Halkımız her gün yeni zamlara uyanıyor hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Artan enflasyon karşısında emekçilerin maaşları her geçen gün eriyor. Her şeye her gün gelen zamlara yetişemiyoruz. Yaşanan krizin iktidarın bilinçli bir tercihi olduğu ilk ağızdan itiraf ediliyor. Bizler iktidarın uyguladığı ekonomik program sebebiyle bilinçli bir şekilde yoksullaştırılıyorken bir kesim uygulanan bu politika sayesinde servetine servet katıyor. Bizler DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak yaşanan bu kriz karşısında emekçilerin, halkın, hepimizin feryadına bir ses bir çığlık olmak için 12 Aralık 2021 Pazar günü “ Geçinemiyoruz! Halktan, emekten yana bir bütçe istiyoruz” şiarıyla miting yapmaya karar verdik. Bunun için gerekli müracaatımızı Muratpaşa Kaymakamlığı’na yaptık. Ancak mitingimiz  “ risk oluşturacağı” gerekçesiyle yasaklanmıştır. Bu risk nedir? İnsanların geçinemiyoruz feryadı kimler için risk yaratmaktadır? Bu feryat ancak sermaye sınıfının uykularını kaçırır, onları riske sokar. Yasak kararıyla anlıyoruz ki mitingi yasaklayanlar sermaye sınıfının uykusunun kaçmasını istemiyor. Yasak kararı mülki idarenin kanunları istediği gibi eğip büktüğünü de açığa çıkarmıştır. İki hafta önce Kapalı Yol Halk Bankası önünden Attalos Heykeline yapmak istediğimiz yürüyüş izin alınmadığı gerekçesiyle engellenmişti. Şimdi izinli yapmak istediğimiz miting de “risk” var bahanesiyle engelleniyor. Engelleniyor çünkü iktidar “Geçinemiyoruz” çığlığının duyulmasını istemiyor. Ama ne yaparsanız yapın emekçilerin, halkın çığlığını sizler aracılığı ile sesimize kulaklarını tıkayanlara, emekçiye, halka sırtını dönüp, ürettiğimiz değerleri,  ödediğimiz vergileri bir avuç mutlu yandaş azınlığa peşkeş çekenlere, kendileri şatafat içerisinde yaşarken bizden ‘soğan ekmekle yaşam sürdürmemizi’ bekleyenlere, artık yeter demeye kararlıyız. Kaymakamlığın aldığı bu karar tamamen iktidarın istediğini yerine getirmektir. Bizler her ne pahasına olursa olsun 12 Aralık Pazar günü saat 13.00’da yürüyüşün başlangıç noktası olan Aydın Kanza Parkı’nda olacağız. Tüm halkımızı bekliyoruz. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz.”

Mol’un ardından söz alan Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Naci İşoğlu ise “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde böyle bir açıklama yapmak acı verici. Son iki ayda yüzde 50 yoksullaştık böyle bir ortamda hakkımızı aramayacağız da ne zaman arayacağız. Bu en insanı demokratik talebin yasaklanması kabul edilemez” dedi.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]