Mersin’de 2016 Kasım ayında çıkarılan KHK ile ihraç edilen KESK üyelerine sahip çıkmak için yapılmak istenen ancak valilik izin vermediğinden yapılamayan KESK eyleminin neden yapılamadığını açıkladıkları için Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na aykırı davranmaktan 15 ay hapis cezası alan ve bu cezanın zorunlu 3 gününü cezaevinde geçiren Mersin Şube Eş Başkanımız Yılmaz Bozkurt, BES Şube eski Başkanı Yusuf Kaya, BES Şube eski Yönetim Kurulu Üyeleri Güven Akaltun, Muhbet Taş, Nuran Kılıçkaya ve Merdan Taş ile Alevi Kültür Derneği eski Yönetim Kurulu Üyesi Nuran Kılıçkaya dün tahliye edildi.

Tahliye olan KESK’liler cezaevi kapısından alındıktan sonra Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Özgür Çocuk Parkı’nda yoğun yağmur altında eylem yaptı.

Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara’nın da katıldığı eylemde konuşma yapan Platform Sözcüsü Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “2016 Kasım ayında çıkarılan KHK ile ihraç edilen KESK üyelerine sahip çıkmak ve KHK’lara, ihraçlara karşı çıkmak için basın açıklaması yapmak isteyen ancak valilik izin vermediği için bunu yapamayan; neden yapılmadığını da kısa bir açıklama ile basına duyurmaya çalışanlardan altı arkadaşımız Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na aykırı davranmaktan 15 ay hapis ile cezalandırılmışlardır. Geçtiğimiz hafta içerisinde tutuklanan ve cezaevine konan bu arkadaşlarımız şartlı salıverme ile dün serbest bırakıldılar ve şu an aramızdalar. Şimdi bizler soruyoruz; Bugün burada yaşadığımız olay hangi demokratik ülkede yaşanabilir? Hangi demokratik ülkede basın açıklamaları izne tabiidir? Hangi demokratik ülkede yapılamayan bir basın açıklaması nedeniyle insanlar cezalandırılır? Ve hangi demokratik ülkede insanların ifade özgürlükleri ayaklar altına alınır? Bizler, Emek ve Demokrasi Platformu olarak hükümeti buradan bir kez daha uyarıyoruz. Bizleri gözaltına alarak, tutuklayarak, KHK’lar çıkararak, İhraç ederek susturmaya çalışmayın. Bizler insan hakları için, demokrasi için, barış için, özgürce bir arada yaşam için mücadele etmeye kararlı bir topluluğuz ve sizin uyguladığınız hiçbir baskı bizleri yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Sizler ifade özgürlüğünü, insan haklarını, demokrasiyi barışı ve bir arada yaşamı engellemeye çalışacağınıza, savaşı önleyin, ölümleri durdurun, işsizlik ile yoksulluk ile yolsuzluk ile mücadele edin. Ya da bırakın bu mücadeleyi biz yapalım, sizler bizi cezalandırmaktan artık vazgeçin. Korkmadığımızı ve yılmayacağımızı anlayın yeter” dedi.

Antmen’den sonra konuşan Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara ise baskı ve insan hakları ihlallerinin alabildiğine arttığı, demokrasinin ayaklar altına alındığı bir dönemden geçildiğine dikkat çekerek, “Tüm baskı politikalarına karşı mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Mersin Şube Eş Başkanımız Yılmaz Bozkurt ve BES eski Şube Başkanı Yusuf Kaya’nın da birer konuşma yaptığı eylem sloganlarla sona erdi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]