Dün akşam saat 17 civarı GOP Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde büyük bir yangın felaketi yaşanmıştır.

Yaşanılan bu yangının nereden çıktığı,neden çok kısa bir zamanda önüne geçilemediği ve eğer var ise yaşanılan ihmaller zinciri hazırlanacak olan bir raporla (gerek binanın teknik donanımı,gerekse yangın anında yaşanılan eksiklikler) kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Şuan elimizdeki bilgiler ışığında,yaşanılan bu felakette hastanenin ilk 2 saatte tamamen boşaltıldığı,bütün yoğun bakım ve kliniklerde yatan hastaların ambulanslarla çevre hastaneler ve TEAH’a  bağlı FTR Hastanesi’ne  nakil yapıldığı,yaşanılan bu felakette en önemli ve  sevindirici tek bilginin ise herhangi bir can kaybının yaşanmamış olmasıdır.

Olayın hemen ardından,hastanede o an nöbetçi olanlar,evlerinden geri dönerek hastane bahçesini dolduran sağlık  çalışanları,itfaiye ekipleri ve 112 acil çalışanlarının üstün çabaları olası bir can kaybının önüne geçmiştir.

Mevcut durumda bütün çalışanlar hastaneye bağlı ek FTR binasında görevlendirilmiş daha sonrası yeniden planlanacak olması edinilen bilgiler arasındadır.

Bu felaketlerin tekrar etmemesi için gerekli bütün önlemlerin alınması,yaşanılan bu felaketin sebep ve sorumlularının bulunarak gerekli işlemlerin yapılması için çaba sarf edeceğimizi ve dünden bugüne seferber olarak büyük bir dayanışma örneği sergileyen bütün sağlık çalışanlarına  teşekkür eder hasta ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]