Mülteci, Sığınmacı ve Göçmenlere Yönelik Linç Kampanyalarını Kabul Etmiyoruz!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Kayseri’de yaşanan ve tüm ülkeye yayılan göçmenlere yönelik saldırılara dair Genel Merkezimi tarafından yapılan açıklama: 

Dün gece Kayseri’de bir mülteci tarafından bir başka mülteci çocuğa yönelik cinsel istismar ve tecavüz girişimi sonrası kentte yaşayan mülteci, göçmen ve sığınmacıların evlerine ve iş yerine yönelik saldırılar yeni bir katliamın habercisi olmuştur.

Suçun şahsiliği gereği suç işleyenin adalete teslim edilmesi gerekirken körüklenen yabancı düşmanlığı linç kampanyasına dönüşmüş ve neredeyse katliama kadar gidecek yaklaşımlara taşınmıştır.

Tüm toplum bilmelidir ki; Suriye’de yaşanan savaştan, milyonlarca insanın yerinden yurdundan olması ve ölümlerinden emperyal merkez kapitalist ülkeler kadar, emperyal hayaller kuran komşu ülkelerde sorumludur.

Demokrasi ve barış içinde bir yaşam inşa edilmeden göçmen, sığınmacı ve mültcelerin yurtlarına dönmesini istemek onları ölüme mahkum etmek demektir. Bu nedenle tüm toplumun Suriye topraklarında kalıcı barış ve demokrasinin geliştirilmesi için Türkiye ve diğer komşu devletlerin aktif rol alması için mücadele etmelidir. Halklar değil, savaştan rant sağlayan egemenler ve savaş baronları suçludur.

 

SES GENEL MERKEZİ

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]