Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne, Atatürk Devlet Hastanesindeki karbonmonoksit gazı sızıntısı ile ilgili Bilgi Edinme talebinde bulunuldu

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde kazan dairesinden karbonmonoksit gazı sızmış ve sızan gazdan 10 hastane emekçisi etkilenmiştir. 16 Şubat 2024 tarihinde laboratuvar biriminde staj yapan bir stajyer öğrenci baygınlık geçirmiş ve acil servise başvurmuştur. Alınan kan gazı örneğinde karbonmonoksit değerinin yüksek olduğu tespit edilmiştir. Bunun üzerine diğer personellerden de kan gazı örneği alınmış ve birimdeki personellerin de kan gazı değerinde karbonmonoksit gazı değeri yüksek çıkmıştır.

Birimde çalışan personeller tarafından bu olay yaşanmadan önce hastane yönetimine kazan sistemindeki sorun iletilmiş ancak hastane yönetimince herhangi bir sorun ve risk olmadığı iletilmiştir. Yaşanan olay ile aralarında üyelerimizin de bulunduğu birimde çalışan sağlık emekçilerinin iş sağlığı ve güvenliği koşullarına uygun olmayan, yaşamlarını tehlikeye sokan bir yerde çalıştıkları açıktır.

Sendikamızın Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde üyeleri bulunmaktadır. Bu nedenle sendikamızın bu konuda bilgi talep etmesi gerekmiştir.

Yapılan tahlillere göre; çalışanların karbonmonoksit kan gazı değerlerinin yüksek çıkıp çıkmadığının, ilgili bölümde zehirlenmenin olduğu tarihte ve daha sonra yapılan karbonmonoksit gaz ölçüm değerlerinin, kazan dairesi ile ilgili sağlık emekçilerinin sağlığını olumsuz etkileyen bu duruma karşı kazan dairesi konusunda herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığının ve konu ile ilgili idari ve adli tahkikat başlatılıp başlatılmadığının, bilgilendirmesi için Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bilgi edinme hakkımız kapsamında başvuru gerçekleştirdik.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]