SES Zonguldak: “Hastane yönetimi işçi sağlığı ve güvenliğini sağlamak zorunda, çalışırken ölmek istemiyoruz”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde 16 Şubat 2024 tarihinde sağlık emekçilerinin yaşadığı karbonmonoksit zehirlenmesi üzerine SES Zonguldak Şubemizin çağrısıyla “Çalışırken ölmek istemiyoruz” diyenler eylemde bir araya geldi
Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimlik önünde bir araya gelen sağlık emekçileri “Çalışırken ölmek istemiyoruz” yazılı pankart açarak eylem yaptı.

16 Şubat 2024 günü Atatürk Devlet Hastanesi’nde karbonmonoksit gaz sızıntısı nedeniyle sağlık emekçilerinin etkilendiği olayın takipçisi olacağını duyurmuştu. Konu ile ilgili eylem yapıldı.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde yaşanan karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu SES Eş Genel Başkanı M. Sıddık Akın, Genel Sekreter Ferit Ceylan ve Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Eylem Kaya Eroğlu, hastanedeki sağlık emekçilerini ve Başhekimi ziyaret ederek yaşanan olayla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

SES Genel Merkez yöneticileri hastane idaresi ile görüşme gerçekleştirdikten sonra basın açıklamasına katılım sağladı.

Basın açıklamasında ağır ve tehlikeli işler kapsamında olan sağlık hizmetlerini üreten sağlık emekçilerinin yaşamlarının tehlikeye atılmasının kabu edilemeyeceği ifade edildi. Ayrıca 2023 yılında ki genel seçimlere yetiştirmek için dar bir alanda ve birçok eksikliğine rağmen tam kabulü yapılmadan teslim edilen hastanedeki eksiklikler ifade edildi. Sağlık kurumlarının deprem, sel vb doğal olaylardan etkilenmeyecek şekilde imar edilmesi gerektiği ifade edildi. Sağlık emekçilerinin güvenlikli ve sağlıklı çalışma ortamlarında insana yaraşır şekilde hizmet koşullarının sağlanması gerektiği, iş sağlığı ve güvenliği kurullarının etkin bir şekilde çalışması gerekliliği üzerinde duruldu. Yine personelin kaygılarının giderilmesi için ölçüm sonuçlarının işyerindeki emekçilerle paylaşılması gerektiği dile getirilen konuşmada sorumluların açığa çıkarılması ve hesap vermesi gerektiği ifade edildi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]