2015 yılında sokağa çıkma yasakları sırasında Cizre ve Beytüşşebap’da halka sağlık hizmeti sunmaya çalışırken katledilen üyelerimiz Eyüp Ergen, Şeyhmus Dursun ve Aziz Yural’ı 31 Aralık 2023 günü mezarları başında andık.

Anmaya barış şehitlerimizin aileleri, Eş Genel Başkanlarımız Nazan Karacabey ve Mehmet Sıddık Akın, MYK Üyemiz Deniz Topkan, Hakkari, Van, Mardin, Amed, Batman ve Şırnak Şube yönetici ve üyelerimiz, Şırnak KESK üyeleri, Şırnak’ta bulunan bir çok kurumun temsilcileri ve DEM Parti milletvekilleri katıldı.

Anmada konuşma yapan Eş Genel Başkanımız Nazan Karacabey, “Toplumun, halkın yaşam hakkı için görevlerini yerine getirirken aramızdan alınan arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Yaşam hakkını savunmak demek ölüme karşı durmak demek, yıkıma karşı varoluşu savunmak demek, savaşa karşı barışı yükseltmek demek. Bu yüzdendir ki Gazze’de, Rojava’da hastaneler bombalanıyor, sağlık emekçileri katlediliyor. 10 Ekim’i yaşadık, Roboski’yi yaşadık, Madımak’ı yaşadık. Bu ülkede adalet arayışı hala devam ediyor. Nasıl ki bizleri öldürmeye devam ediyorlar, bizler de emek mücadelesini yükseltmeye, savaşa karşı barış söylemini büyütmeye, yaşamı, yaşam hakkını yükseltmeye devam edeceğiz. Aziz’in mezarında yazdığı gibi inatla ve umutla güzel günleri göreceğimizi biliyoruz, bunun için mücadele ediyoruz ve arkadaşlarımızın anılarına sahip çıkıyoruz” dedi.

Eş Genel Başkanımız Mehmet Sıddık Akın da yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Gerçekten kelimelerin kifayetsiz kaldığı, sözlerin boğaza düğümlendiği anları yaşıyoruz böylesi zamanlarda. Bu coğrafya acı dolu bir coğrafya. Mezarı başında olduğumuz Eyüp arkadaşımızın yaşamına baktığımız zaman aslında bu coğrafyadaki yaşamın özetini görüyoruz. Eyüp arkadaşımız babasının faili meçhul bir şekilde öldürüldüğü yaşta katledildi. Babası öldürülen Eyüp arkadaşımız ve kardeşleri babasız kalırken sonra da Eyüp arkadaşımızın çocukları babasız kaldı. İşte biz sendika olarak tam da bunlar yaşanmasın istiyoruz. Bu coğrafyanın insanları barış içinde yaşasınlar, yaşamlarını güzellikler içinde sürdürsünler istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Yoldaşlarımız da yaşamak, yaşatmak istiyoruz şiarıyla o abluka altında sağlık hizmeti sürdürmek isterken hedef gösterildiler, yaşamlarından oldular. Elbette bu adalet mücadelesinin de takipçisi olmaya devam edeceğiz. Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz demeye devam edeceğiz. Bu acıları artık bizden sonraki nesiller de yaşamasın diye mücadele etmeye devam edeceğiz. Aziz, Eyüp, Şeyhmus ve bu uğurda yitirdiğimiz bütün arkadaşlarımıza sözümüz olsun; biz bu topraklara barışı getireceğiz, bu topraklarda mutlaka barış içinde yaşayacağız. Bu sözü arkadaşlarımızın mezarlarının başında bir kez daha yineliyoruz. Barış düşlerine, barış mücadelelerine bağlılığımızın sözünü bir kez daha veriyoruz.”

Yönetici ve üyelerimiz barış şehitlerimizin ailelerini ziyaret ederken, Şırnak Şubemizde de anma etkinliği gerçekleştirildi.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]