EPSU’dan SES Davası Öncesinde Dayanışma Kampanyası ve Adalet Bakanlığına Ortak Çağrı: SES’e Beraat!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu EPSU, üye ve yöneticilerimizin yargılandığı davanın 2 Ekim’de görülecek olan duruşması öncesinde üyelerine sendikamızla dayanışma çağrısı yaptı.

Avrupa genelinde sekiz milyon kamu hizmeti işçisini temsil eden ve SES’in de üyesi olduğu Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu EPSU, SES üye ve yöneticilerinin yargılanacağı 2 Ekim’deki duruşma öncesinde tüm üyelerini SES ile dayanışma göstermeye çağırdı. Pek çok ülkeden milyonlarca işçiyi temsil eden sendikalar yeni duruşma öncesinde SES ile dayanışma mesajları yayımlamaya başladılar ve Adalet Bakanlığı’nı tüm suçlamaları düşürmeye çağırdılar.

EPSU Genel Sekreteri Jan Willem Goudriaan tüm EPSU üyelerine gönderdiği yazıda uluslararası dayanışmanın önemi vurguladı. Goudriaan, dava kapsamında tutuklanan eski Eş Genel Başkanımız Gönül Erden’in 13 Mart 2023’te, o dönemki Eş Genel Başkanımız ve şimdiki Genel Kadın Sekreterimiz Selma Atabey’in ise 6 Haziran’da uluslararası sendikal delegasyonun katıldığı duruşmalarda serbest bırakıldıklarını hatırlattı.

Davada tutuklu sendikacı kalmamasına rağmen bazı SES’lilerin ev hapsinde olduğunu belirten Goudriaan, suçlamaların halen devam ettiğini ve SES’lilerin sürekli bir tutuklanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun altını çizdi.

EPSU üyeleri hafta boyunca “sendikacılık suç değildir” yazan dayanışma mesajlarını Adalet Bakanlığı’nı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u adresini etiketleyerek sosyal medya hesaplarında yayımlayacaklar. Kampanyaya şimdiye kadar Avrupa’nın en büyük işçi sendikaları ve konfederasyonlarından olan FNV (Hollanda) ver.di (Almanya), CGT (Fransa), CGIL (İtalya), UNISON (İngiltere) ve daha birçok sendika katıldı.

EPSU, üyelerinden gelen dayanışma mesajlarını hafta boyunca #SolidarityWithSES etiketiyle Twitter hesabından yayımlayacak.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]