Adana Şubemiz Bu Hafta da Şehir Hastanesi Önünden Seslendi: Geçinemiyoruz, Yoksulluk Sınırı Üzerinde İnsanca Yaşayabileceğimiz Temel Ücret İstiyoruz!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Adana Şubemiz yaklaşan TİS görüşmeleri öncesinde her hafta bir hastanenin önünde “Geçinemiyoruz” eylemleri yapmaya devam ediyor.

Adana Şehir Hastanesi Başhekimliği önünde Adana Şube yönetim kurulumuz adına açıklamayı yapan Adana Şube Mali Sekreterimiz Abdulbari Kahraman şöyle konuştu: “Artık sağlık emekçileri olarak AKP iktidarının enkaza çevirmiş olduğu ekonomik krizin yükünü iliklerimize kadar yaşıyor barınamıyor, geçinemiyoruz. Emekçilerden yana değil ranttan yana yapılan ekonomi politikaları bizleri yıpratıyor. Sağlığa ayrılması gereken bütçe 5li çetelere ayrılıyor. Halkın sağlığı ve çalışanların ekonomik kaygıları görmezden geliniyor. Seçim vaadi olarak halktan oy almak için verilen bedava doğalgaz sözü başta sağlık emekçileri ve emeklilerin 6 ayda bir alacağı enflasyon farkını eritiyor oy almak için verilen sözler emekçilerin cebinden karşılanıyor. TÜİK in açıklamış olduğu gerçeklerden uzak enflasyon oranları hayatın gerçekleriyle uyuşmuyor enflasyon canavarı artık hepimizin hayatını etkiliyor. Biz sağlık emekçileri parça parça değil emekliliğe yansıtılacak yoksulluk sınırının üstünde insanca yaşayacak tek kalem maaş istiyor ve buradan hükümete sesleniyoruz. Ağustos ayında sözde yetkili sarı sendika ile yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde taleplerimizi göz ardı etmeden insanca yaşayacak maaş düzenlemesi istiyoruz. Giyim ücretlerinin, nöbet ücretlerinin, sağlıkta uygulanabilir şiddet yasasının devreye alınmasını, yıpranma paylarının düzenlenmesini talep ediyoruz. Yanlış ekonomi politikalarının sorumlusu bizler değiliz. Hayatın gerçeklerini yansıtan rantın altında ezilmeyen bizleri refaha ulaştıracak politikalar istiyoruz. Nas ekonomi modeli, reel ekonomi modeli değil uygulanabilir ekonomi modelleri istiyoruz. 2016 yılından bu yana yapılan nakdi giyim ücretlerinin günümüz koşullarına göre revize edilmesini ekonomik kayıplarımızın giderilmesini istiyoruz. Seçim vaatleri arasında yer alan ve çalışma hayatının gerçekliğiyle ilgisi bulunmayan Memura 22 bin liralık maaş vaadi verildiğinde: 1 gram altın 1267 TL idi şu an 1605, 1 Dolar 19,57 TL idi, şu an 26.07, 1 Euro 21,46 TL, şu an 28,45 TL oldu. Hak ettiğimiz maaş zamlarının mecliste ceylan derisi koltuklarda oturan vekillerle değil ay sonunu nasıl getireceğim diye kara kara düşünen emekçilerle yapılması gerekmektedir. Herkese aynı oranda ve insanca yaşayacak ücret verilmesini istiyoruz. SES varsa umut var! Yaşasın SES, yaşasın KESK.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]