Dersim Şubemiz ve Dersim Kadın Platformundan Tacizle Suçlanan Doktorun Aynı Hastanede Görevlendirilmesine Tepki: Tacizi Aklama, Yargıla!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Dersim Şubemiz ve Dersim Kadın Platformu, Pertek 70. Yıl Cumhuriyet İlçe Devlet Hastanesinde hastalarını taciz etmekle gündeme gelen doktorun aynı hastanede yeniden göreve başlamasına tepki gösterdi.

Dün hastane önünde yapılan açıklamada Şubemiz ve Platform adına ortak açıklamayı yapan Dersim Şube Eş Başkanımız Serap Kahraman şöyle konuştu: “2015 yılında Pertek 70. Yıl Cumhuriyet İlçe Devlet Hastanesinde çalışmaya başlayan İ. Hakim çalıştığı süre boyunca hastalarını taciz etmekle gündeme gelmiştir. Bu tacizler defalarca basın yolu ile kamuoyunda gündem olmuştur. En son olayda tacize uğrayan iki kadın hastanın savcılığa başvuru yapması neticesinde şahıs nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştır. 05.06.2023 günü göreve başlatılan Hakim’in çalıştığı her hastanede kadın hastaları taciz ettiği bilinmektedir. 2008 yılında görev yaptığı İzmir’de 37 kadın hasta tarafından şikayet edilmiş, ancak adli soruşturma başlatılmadan sadece idari soruşturma yapılmış ve maaş kesim cezası verilmiştir. 24 Nisan 2008 günü İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne verilen ifadeler raporlaştırılmış ancak Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmemiştir. İ.Hakîm’in o dönem ilişkisi olduğu FETÖ tarafından olayın üstünün kapatıldığı iddia edilmiştir. 2009 yılında Tunceli Devlet Hastanesi acil servisinde çalıştığı esnada taciz ettiği kadın hastaların yakınları tarafından dövülmüş ve Ovacık’a ardından da Hozat’a geçici görevle gönderilmiştir. Hozat’ta bir çok kadın hastayı taciz etmiş, verilen üç şikayet dilekçesi ise işleme konulmamıştır. Kadın hastaların ve yakınlarının tepkisine sessiz kalınmış ve sadece ihtar ve puan silme cezası verilmiştir. Son olarak Pertek’te çalıştığı sırada taciz ettiği kadın hastaların şikayeti ile tekrar gündeme gelen İ.Hakim Asliye Ceza Mahkemesinin beraat kararı ve idarenin onayıyla görevine başlaması halkta tepki ve endişeye yol açmıştır. Çalıştığı her hastanede kadın hastaları taciz eden ve hakkında toplam 52 şikayet bulunan bu kişinin göreve başlaması hele ki ödül gibi aynı hastanede göreve başlaması insanlık onuruna, kadın ve çocukların sağlık hakkına erişimine, fiziksel ve ruhsal sağlığa dönük bir baskılama ve görmezden gelmedir. Mesleğini kullanarak kadın hastaları taciz eden İ.Hakim 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 125/E maddesine göre ihraç edilmeli ve yargılanmalıdır. Bu kişi burada olduğu sürece kadınlar ve çocuklar tehdit altındadır. Bir kız kardeşimizin, bir kadın arkadaşımızın daha cinsel tacize maruz kalmasına tahammülümüz yok. Kadın düşmanı politikalar bitene, haklarımızı kazanana kadar mücadeleye devam edecek, bu durumun takipçisi olacağız. Yaşasın kadın dayanışması, yasasın mücadelemiz.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]