KESK, bugün saat 11.00’da konfederasyon merkezinde KESK ve bağlı sendikaların MYK üyelerinin katılımıyla 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kamu emekçilerinin taleplerini ve seçim tutum belgesini kamuoyu ile paylaştı.

Eş Genel Başkanımız Gönül Adıbelli’nin de katıldığı basın toplantısında 35 maddelik seçim tutm belgesini KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik kamuoyuna açıkladı. KESK 14 MAYIS 2023 SEÇİM TUTUM BELGESİ‘ne ulaşmak için tıklayınız.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçimlerinde Türkiye’nin önümüzdeki yüzyılını belirleyecek bir karar alacağız. Toplumu otoriterliği ile boğan, emekçileri uyguladığı sermaye politikaları ile yoksullaştıran, yoksunlaştıran, geleceğimizi tek adamın keyfi kararlarına bağlayan bir sistemin sürmesi ya da sona ermesi arasında bir tercih yapacağız.

Kamu emekçileri Türkiye’nin bir dönüm noktasında olduğunun farkındadır. Yapacakları tercihle demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü, laik temelde bir Cumhuriyetin inşasına katkı yapacaklardır. Yılların mücadele birikimi kamu emekçilerinin tercihlerinde başlıca yol gösterici olacaktır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adıyla yaşama geçirilen bu sistem iddia edildiği üzere toplumsal sorunlara hızlı, etkili çözümler getirmediği gibi kamu kurumlarının çökmesine, liyakatsizliğin, kayırmacılığın yaygınlaşmasına, hukuksuzluğun derinleşmesine, adaletsizliğe, yoksullaşmaya, ayrımcılığa ve kutuplaşmaya neden olmuştur.

  • Kamu emekçileri bu seçimde öncelikle en kararlı biçimde bu tek adam sistemine “hayır!” diyecektir.
  • Kamu emekçileri demokratik bir anayasa ve toplumun her kesimini kapsayan, emekçilerin güçlü biçimde temsil edildiği bir parlamenter sistem için oy verecektir.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]