Çocuk Bakımının Kadın Emekçilere Yüklenmesini İçeren Kararı Eleştiriyor ve İzni Yeterli Bulmuyoruz! Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri İçin Hayati Önem Taşıyan Bütün Taleplerimiz Yerine Getirilsin!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı kamuda çalışan 10 yaş altı çocukları olan kadın emekçilerin 20 Şubat’a kadar idari izinli sayılacağını ilan etti. Bu izinde bile cinsiyetçi bir yaklaşım sergilenmiştir. Biz ebeveynlerden birinin izinli sayılmasını talep ederken çocuk bakımı en üst düzey devlet eliyle yine kadına ait hale getirilmiştir. Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yazılı ve sözlü olarak talep ettiğimiz maddelerin de bir an önce hayata geçirilmesini beklemekteyiz. Yaptığımız her talep sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için hayati önemdedir. Bir an önce taleplerimizin yerine getirilmesini bekliyoruz. Talep yazılarımızı bir kez daha paylaşıyor ve takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz.

Sağlık Bakanlığına gönderdiğimiz 08 Şubat 2023 tarihli yazılar için tıklayınız tıklayınız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gönderdiğimiz 09 Şubat 2023 tarihli yazı için tıklayınız  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gönderdiğimiz 10 Şubat 2023 tarihli yazı için tıklayınız

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]