Sendikamız, Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye Psikiyatri Derneği üyemiz, Türkiye Psikiyatri Derneği önceki dönem Genel Başkanı Doç. Dr. Koray Başar’a 4 Temmuz 2022 günü organize bir grup tarafından gerçekleştirilen planlı fiziksel saldırıyı kınadı.

TTB önünde yapılan açıklamada konuşan Eş Genel Başkanımız Hüsnü Yıldırım sağlıkta şiddetin çok vahim bir hal aldığına vurgu yaparak, “Sendikamız adına Koray Başar hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Bir hekim meslektaşı ve gazeteciler tarafından hedefe konan hocamıza yönelik saldırı karşısında tedbir almayan siyasi iktidar kendi yaratmak istediği yaşam tarzını toplumun tüm kesimlerine bu tip şiddet olaylarını görmezden gelerek dayatmaya çalışıyor. Koray Başar iyi hekimlik kurallarını en iyi bir şekilde uygulayan, hastalarına değer veren bir hekimdir. Sizlerin yaşam tarzı dayatmalarınıza karşı mücadele etmeye, demokratik ve laiklik ilkelerimizden bir adım geri adım atmadan ülkemizi savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Açıklamada söz alan diğer kurum temsilcileri de Koray Başar’a yönelik saldırıyı kınayarak, olayın takipçisi olacaklarını ifade ettiler.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]