Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyemiz Eylem Kaya Eroğlu, Hollanda Sendikalar Federasyonu’nun (FNV) “Özelleştirmelerin Kamusal Hizmetlere Etkisi/Kamunun Gücü” projesi kapsamında Amsterdam’da gerçekleştirdiği çalışmalara katıldı.

MYK Üyemiz Eylem Kaya Eroğlu, proje kapsamında gerçekleştirilen atölye çalışmalarında sağlıkta özelleştirmenin ülkemiz sağlık sisteminde yol açtığı sonuçları anlatırken, her iki ülkede yaşlı bakımı politikaları ve uygulamaları da değerlendirildi.

Elmas İşçileri Sendikası binasında işçi sınıfının mücadelesine tanıklık edilerek gerçekleştirilen etkinlik boyunca küresel sermayenin gücü karşısında enternasyonel dayanışmanın önemi, işçi ve emekçilerin sınıf bilinciyle hareket etmesi, gençlerin sendikalara üye olması, hak temelli kamusal sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi gündemleri öne çıktı.

MYK Üyemiz Eylem Kaya Eroğlu ve KESK heyeti Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun (ITUC) çağırısı üzerine tüm dünyada düzenlenen eylem kapsamında Belarus’taki sendikacıların serbest bırakılması ve baskılara son verilmesi talebiyle yapılan eyleme de katıldı.

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]