Bugün gelinen aşamada tüm sağlık emekçileri ağır çalışma koşulları, uzun nöbetler, eksik istihdam, sağlıkta şiddet, özlük haklarının aşındırılması ve yoksulluk sınırının da altında kalan düşük aylık gelir nedeniyle zor durumdadır. Hepsi birden ‘Geçinemiyoruz’ demektedir.

Ödediğimiz yüklü vergiler yetmezmiş gibi 14 kalemde alınan katkı, katılım için ilave ücretler, aylar sonrasına verilen randevular, elektronik sıralar ile sağlık hizmeti hem erişilmez hem de pahalı hale gelmiştir. Artık halkımız için gerçek anlamda yeterli sağlık hizmeti verilememektedir. Sağlık sistemi çalışanı ve hastasına karşı yetmezlik içindedir.

Bu nedenle;

Sağlık emekçilerinin taleplerini karşılayacak, emekli maaşına da yansıyacak yeterli aylık gelir, çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla ivedilikle planlama yapılmalı ve yaşam pratiğine geçirilmelidir. Bir an önce TBMM’sine getirilecek düzenlemede unvan, kadro, derece, kıdem gözetilerek tüm sağlık çalışanı meslek grupları adına iyileştirme yapılmalıdır. Ek gösterge 3600, 7200, özel hizmet tazminatı oranlarında artış esas alınmalıdır.

Halkımız için toplumsal sağlık, koruyucu sağlık hizmetleri tekrar güçlendirilmelidir. Özel hastanelere, şehir hastanelerine aktarılacak kaynaklar kısılmalı, halkın gerçek anlamda parasız sağlık hizmeti alabilmesi için politika ve pratik oluşturulmalıdır.

Tüm bu haklı taleplerimizin karşılanması için sürekli bir mücadele içerisindeyiz. Mücadelemiz tüm sağlık emekçileri ve parçası olduğumuz hizmet sunduğumuz halkımız içindir. Bu nedenle 8 Şubat’ta yapacağımız uyarı G(ö)REV’inde örgütlü, örgütsüz tüm sağlık emekçilerini destek vermeye çağırıyoruz.

Halkımızdan da yarın acil haller dışında sağlık kurumlarına tedavi olmak için gelmemelerini rica ediyoruz. Hastane bahçelerinde sağlık kurumları önlerinde ve alanlarda yapacağımız eylemlere destek vermek için bizimle birlikte yan yana olmaya çağırıyoruz. 07.02.2022

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]