Artvin Temsilciliğimiz: Uyarmıştık, Bizi Dinleyin Demiştik

Facebook
Twitter
WhatsApp

Sendikamız Genel Merkezi tarafından Acil Sağlık Hizmet Genel Müdüründen 112 acil sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunlar hakkında randevu talep edilmiş fakat randevu talepleri reddedilmişti. Hazırlanan raporda  (https://ses.org.tr/2021/12/112-saglik-emekcilerinin-acil-cagrisidir-ses-verin-ses-olun/)112 sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunlardan biri de artan şiddet ve şiddetin önlenmesi noktasında 112 sağlık emekçilerinin yalnız ve sahipsiz bırakılmasıydı.

Dün 28.12.2021 tarihinde ilimizde Kemalpaşa 1 No’lu ASHİ nöbetinde saat 17:44’te vaka bildirimi yapılmış olup iki dakika sonra vakaya erişilmiştir. 112 kadın sağlık emekçileri tarafından hasta Gökhan Uludağ’a gerekli müdahaleler yapılırken cinsiyetçi, ayrımcı sinkaflı kelimelerle sözel ve fiziksel saldırı gerçekleştirilmiştir. Ambulans ve içindeki tıbbı cihazlar yumruklanmış ve dağıtılmıştır. Tıbbı müdahaleler şiddetle engellenmiştir. Gürültüler üzerine ambulans şoförü arka kabine gelerek hastayı sakinleştirmeye çalışırken şahıs ona da sinkaflı kelimelerle hakaret etmiş, fiziksel şiddet yöneltmiş aynı zamanda kamu malı olan sedye ve ambulans duvarlarını da yumruklamaya devam etmiştir.112 sağlık emekçileri tarafından ambulans terk edilmiş ve komuta merkezi durum hakkında bilgilendirilmiş ve kolluk çağrılmıştır. Polis geldiğinde tehdit ve hakaretlerine devam etmiş, kendisinin de jandarmada uzman çavuş olması dolayısıyla kendi arkadaşlarının haberdar edilip sağlık emekçilerine hadlerini bildirmesini de talep etmeyi ihmal etmemiştir.  Polis yanında dahi tehditlerini sonlandırmamıştır.

Şimdi soruyoruz Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü ve Sağlık Bakanlığı sizin gözetim ve koruyuculuğunuzdaki sağlık emekçilerinin can güvenliğini koruyabiliyor musunuz? Biz koruyamadığınızı yaşadığımız bu tür saldırılarla biliyoruz. Bu olaylar sonucunda şikâyetin geri çekilmesi yönünde yerel yönetimler ve mülkü idareler tarafından şikâyetlerin geri çektirilmesi yoluna gidildiğini de biliyoruz. Sağlık emekçilerinin en ufak hak arama taleplerinde disiplin hukukunu işleten kamu otoritelerinin, kamu hizmeti yürüten sağlık emekçilerine fiziksel ve sözel şiddet uygulayan hastalara da gereken yaptırımda bulunmaları gerekmektedir. Bu olayın tarafı ve takipçisi olarak şiddetle kınıyoruz. Üyelerimizin iş güvenliği ve can güvenliğine gelecek herhangi bir durumdan sizin sorumlu olduğunuzu hatırlatmak isteriz. 29.12.2021

                                                                                                                         SES ARTVİN TEMSİLCİLİĞİ

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]