Eş Genel Başkanımız Hüsnü Yıldırım ve Ordu Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz il gezileri kapsamında Ordu’da hastanelerini ziyaret ederek üyelerimiz ile görüşmeler yaptı. Sorunları hakkında bilgi aldı Sağlık emekçilerinin sorunlarını basın açıklaması ile dile getirdi.

 

EŞ GENEL BAŞKANIMZ ORDU’DA BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ.

“EMEĞİN KARŞILIĞI ŞİDDET OLMAMALI”

SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, “Pandemi döneminde sağlık emekçilerinin emeği herkes tarafından takdirle karşılandı. Ancak bu emeğin karşılığı şiddet olmamalı. Verilen emeğin karşılığında sağlık çalışanları refah içinde yaşayabilmelidir.” dedi.

Ordu’ya gelerek sağlık çalışanlarına ziyaretlerde bulunan Hüsnü Yıldırım, SES Ordu Şubesi Başkanı Ferit Ceylan ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir hastanın sağlık emekçisinin dişini kırdığını hatırlatan SES Ordu Şubesi Başkanı Ferit Ceylan ise artık sağlıkta şiddete son verilmesini istedi.

“Etkin yasalar çıkarılmalı”

Sağlıkta şiddet olaylarına da değinen SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım ise; “Sağlıkta şiddetin sebebi, geçmişten bugüne sağlıktaki dönüşüm ve kışkırtılmış sağlık politikasıdır. Sağlık emekçileri olarak verdiğimiz sağlık hizmetini vatandaşlara en iyi şekilde vermeye çalışırken, yaşanan bu olumsuzluklar bizleri üzmektedir. Sağlıkta şiddetin ortadan kaldırılabilmesi için daha etkin yasaların çıkarılması hususunda siyasi partilerle de görüştük. Sağlıkta şiddete karşı toplum bilinçlenmelidir. Pandemi döneminde sağlık emekçilerinin emeği herkes tarafından takdirle karşılandı. Ancak bu emeğin karşılığı şiddet olmamalı. Verilen emeğin karşılığında sağlık çalışanları refah içinde yaşayabilmelidir.” dedi.

“Vergilerimiz şehir hastanelerine gidiyor”

Şehir Hastanesi modelinin dünya ülkelerinde terk edilirken, ülkemizde tercih edilmesinin doğru olmadığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti; “Vergilerimizi birçok kısmı şehir hastanelerine veriliyor. Devasa büyük şehir hastaneleri yapılıyor ama orada sağlık hizmetine ulaşılması noktasında sıkıntılar var.  Devasa şehir hastaneleri yerine şehrin farklı noktalarına 400 yataklı olarak yapılması daha doğru olur. Böylece ekonomimizin uluslararası tekellere akmasına da engel olunmuş olur.”

“Atamalar yeterli değil”

Pandemi döneminde sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarının eksikliğinin hissedildiğini aktaran Yıldırım; “Bu konuyu ilgili partilere bildirdik. Acilen 100 bin sağlık çalışanının atanmasını istedik. 40 bin tane sağlık çalışanı alacağı söylendi. Bir ön adım olabilir ama yeterli değil. Çünkü sağlık hizmeti veren emekçiler artık tükenme noktasında. Ya emekçi oluyorlar ya da işten ayrılıyorlar.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]