Amed Şubemizin de içinde yer aldığı Dicle Amed Kadın Platformu, Ofis Postanesi’nden tutsak kadınlara kart göndererek 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü eylem ve etkinliklerinin startını verdi.

Postane önünde yapılan açıklamada konuşan Dicle Amed Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Çağla İzci, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün startını veriyoruz. Erkek egemen sistem-zihniyet ve yargı tüm mekanizmaları ile kadınlar üzerindeki baskılarına karşı günden güne artırmış iken bizler kadın mücadelesinin özneleri olarak İzmir ‘de parti binasında katledilen Deniz Poyraz; haksız hukuksuz tutuklanan kadın özgürlük ve eşitlik mücadelesinin aktivisti Ayşe Gökkan, Urfa adliyesinin önünde aylardır adalet nöbeti tutan Emine anne için 25 Kasım’da Amed’de sokaklarda olacağız. Sokak ortasında katledilen arkadaşlarımızı unutmuyoruz. Tüm kadınlar ve öteki görülen kimliklerle birlikte erkek şiddetine karşı duracağız” dedi.

25 Kasım eylem ve etkinlikleri programının açıklanmasının ardından konuşan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy ise 25 Kasım’ın eşitlik ve özgürlük arayışındaki kadınların katledildiği ve simgeleştiği bir gün olduğunu, erkek devlet sisteminin kadınları aynı zihniyetle katlettiğini, Deniz Poyraz’ın da bu zihniyet sonucu katledildiğini ifade etti. Atasoy sözlerine şöyle devam etti: “Leyla Güven, Hülya Alökmen, Ayşe Gökkan, Gönül Erden, Arzu Koç, Gülhan Tekin ve binlerce kadın bu şekilde tutuklandılar. Biz mücadelemizle eşitlik ve özgürlük mücadelesi ve her türlü baskı ve sindirme politikalarına karşı yürümeye devam edeceğiz. Bu zihniyetin yürüttüğü savaş politikalarına, Musa Orhan’ı serbest bırakıp Çilem Doğan’ı İpek Er’i cezalandıran sisteme, kadın yoksulluğuna ve çocuk istismarına rağmen yeni yasal hazırlıklar içerisinde olan erkek iktidara karşı biz geri adım atmıyoruz. Bütün Amedli kadınları etkinliklerde buluşmaya çağırıyoruz. Bize dar edilen sokaklardaki alanları genişletmeye, bizi eve, bizi iş yerlerindeki köleliğe, bizi erkek devlet sermaye üçlüsünün bütün tahakküm ilişkisinde boğmaya çalışan erkek egemen kapitalist sistemde mücadele etmeye çalışıyoruz. Bizim yolumuz özgürlük ve eşitlik yoludur. Az önce tutsak arkadaşlarımızla dayanışmak için kart gönderdik, aramıza giren duvarlar engel olamayacak.”

Açıklama “Jin jiyan azadi” sloganıyla sona erdi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]