KESK: Tezkere Geri Çekilmeli, Halkların Kardeşliğinden Ve Emekçilerin Birliğinden Yana Tutum Alınmalıdır!

Facebook
Twitter
WhatsApp

İç ve dış politikada yaşanan gelişmeler, ekonomik krizde dibe doğru gidişin, döviz kurundaki rekor üstüne rekor yükselişlerin ve zam fırtınasının yaşandığı bir ortamda TBMM’de görüşülmekte olan Suriye, Irak tezkerelerine hangi gerekçe ile olursa olsun “evet” demek AKP’nin ekonomik krize de neden olan savaş politikalarına ve sonuçlarına da onay vermek anlamına gelecektir.

“Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi ile temelden çelişen bu tür tezkerelerin ülkemizin değil AKP’nin çıkar ve amaçlarına hizmet ettiği açıktır.

Çok basit bir soru soruyoruz, bugüne kadar Suriye, Irak, Libya başta olmak üzere TBMM’den geçirilen onlarca tezkerenin ülkeye, emekçilere ne gibi bir katkısı ya da hangi derdimize deva olmuştur?

Kalıcı bir çözüm üretmediği gibi aksine yeni sorunları da beraberinde getirmiş, yaşamakta olduğumuz siyasi ve ekonomik krizlere koca koca odunlar taşımıştır.

Asker gönderilen her yerde ödenen can ve milyar dolarlık ekonomik kaybın yanı sıra saplanan bataklıkta kaynaklarımız, gençlerimizin gelecekleri her gün biraz daha heba edilmektedir.

Emekçiler açlık sınırında yaşam mücadelesi verirken, emekliler, esnaflar, köylüler, gençler işsizlik ve yoksullukla boğuşurken ülke kaynaklarını bu tür operasyonlara, askeri maceralara akıtmak kabul edilemez. AKP’nin iç siyasette milliyetçilik üzerinden iktidarının ömrünü bir gün bile olsa daha fazla uzatma amacına hizmet eden bu tür girişimlerin ülkemizi daha fazla çıkmaza sürüklemesi yabana atılacak bir olasılık değildir.

Her geçen gün geriye dönülemez tahribatlar yaratan, halkları birbirine düşman eden AKP’nin savaş politikalarının, emekçilere, insanlığa ve halklarımıza hiçbir yararı yoktur.

KESK olarak, hangi amaçla olursa olsun başka bir ülkeye yönelik her türlü askeri ya da siyasi müdahalenin karşısında olduğumuzu geçmişten bu yana sürekli ifade ettik, bir kez daha ediyoruz; ülkemizin, emekçilerin ihtiyacı yeni tezkereler değil, hızla barışı ve demokrasiyi tesis edecek adımların atılmasıdır. 

Bu çerçevede; barış, demokrasi ve halkların kardeşliğinden yana olan tüm kesimleri Suriye, Irak teskerelerine ‘hayır’ demeye ve barıştan, demokrasiden, halkların kardeşliğinden ve emekçilerin birliğinden yana tutum almaya çağırıyoruz.

                                                                                                                                                                                                                                     KESK Yürütme Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]