Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada sağlık emekçilerinin eşlerine yönelik aşılama programına 13 Mayıs 2021 tarihi itibari ile başlanacağını açıkladı.

Sendikamız, Türkiye’de aşılama başladığından beri defalarca yapılan açıklamalarda sağlık emekçilerinin aynı evde birlikte yaşadıkları tüm kişilerin aşılanması gerektiğini ifade etmiş ve bakanlıktan talepte bulunmuştur. Bakanlığın sesimize kulak vermemesi üzerine özellikle BİONTEC aşılarının artan dozlarının hiç olmazsa çöpe gitmemesi için yazılı olarak talepte bulunmuştur. Yine Nisan ayı içerisinde tüm şube/temsilciliklerimize genel merkezimizce hazırlanan dilekçeler gönderilmiş ve sağlık emekçileri tarafından yaygın olarak ailelerinin aşılanması için iş yerlerine vermeleri organize edilmiştir. Yazılar aşağıdadır.

Bugün itibari ile Bakanın yaptığı açıklama ısrarlı mücadelemizin sonucudur. Ancak sağlık emekçileri evlerinde sadece eşleri ile yalnız yaşamıyorlar. Yetişkin çocukları ve aile büyükleri ya da birlikte yaşadığı başka kişiler de olan çok sayıda sağlık emekçisi bulunmaktadır.

Ayırım yapılmadan sağlık emekçilerinin aynı hanede yaşadığı tüm kişiler aşılanmalıdır talebimizi bir kez daha yineliyoruz. Tüm taleplerimiz karşılanana kadar mücadelemiz devam edecek. 12.05.2021

Merkez Yönetim Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]