Şişli Etfal Dayanışması “Etfal Kapatılmasın, Yerinde Yapılsın” Eylemlerine Devam Ediyor

Facebook
Twitter
WhatsApp

Şişli Etfal Dayanışması “Etfal kapatılmasın, yerinde yapılsın” talebiyle yaptığı eylemlerine devam ediyor.

Dün hastane önünde yapılan eylemde Şişli Etfal Dayanışması adına açıklamayı yapan Betül Kaygusuz, İl Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret ederek taleplerini ilettiklerini ve hastanenin akıbetini sorduklarını belirtti. Yetkililerden net bir cevap alamadıklarını söyleyen Kaygusuz, Etfal Hastanesi’nin yerinde yeniden yapılandırılması güvence altına alınana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Eyleme katılan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ise Sağlık Bakanlığı ve hükümet yetkililerine seslendi. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yaşadığı dönüşümü anlattı: “Sadece benim tanıdığım onlarca insanın hayatı bu hastane sayesinde kurtulmuştur, çok daha fazlası bu hastanede tedavi görmüştür. Ben bu etkinliğe Şişli Belediye Başkanı olduğum kadar, hayatımın önemli bir bölümünü Şişli’de geçirmiş bir yurttaş olarak katılıyorum. Ne yazık ki bu tam teşekküllü hastanenin içi boşaltıldı. Bu hastanenin tarihi dokusu değiştirildi. Bu hastanenin işlevsiz bir yer haline gelmesi için çaba sarf edildi”. Keskin, Şişli Belediyesi Meclisi’nin hastanenin yerinde yapılması yönünde karar aldığını hatırlatarak Şişli ve çevre ilçelerin sakinleriyle birlikte, Etfal Hastanesi için mücadeleyi hep birlikte sürdüreceklerini belirtti.

Keskin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benim de, bu platformu kuran ve burada toplanan arkadaşların da, sağlık emekçilerinin tek bir amacı var, başka bir yere kimse yormasın. Halkın sağlık hakkı için hastane yeniden yapılsın ve bölge halkının hizmetine sunulsun. Her yer beton yığını oldu, burayı da yeşilini de koruyalım. Buradaki tarihi dokuyu elbirliğiyle yok ettik. 100 dönüm olan arazi 36 dönüme gelmiş. Şimdi bunu da başkalarına peşkeş çekmelerine izin vermeyeceğiz, herkes bilsin.”

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]