Merkez Yönetim Kurulumuz genel merkezimizde düzenlediği basın toplantısında pandemiyle mücadelede “normalleşme” sürecindeki durumu ve sendikamızın önerilerini paylaştı.

Merkez Yönetim Kurulumuz adına açıklamayı yapan Eş Genel Başkanımız Hüsnü Yıldırım, sağlık emek ve meslek örgütlerinin itirazlarının dikkate alınmaması ve bu aşamadan sonra yaşanacak gelişmelerden dolayı kaygılı ve öfkeli olduklarına vurgu yaparak,  şöyle konuştu: “Salgın kontrolden çıktı. Bu süreçte sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak halkımızın sağlığı için sağlık yöneticilerine uyarılarda bulunmaktan bıkmadık. Bizler salgını oturduğumuz koltuklardan değil, acillerden, yoğun bakımlardan ve Covid-19 kliniklerinden izliyoruz. Sizin biz sağlık emek ve meslek örgütlerini dinlememe konusundaki ısrarlı tutumunuza karşı biz de halkımıza ve üyelerimize olan sorumluluğumuzdan dolayı size bilimin ve ortak aklın yolunu gösterme konusunda ısrarlıyız. Halkın sağlığını değil, ekonomik çıkarları öncelediniz. Salgınla ve aklımızla dalga geçer gibi alınan kararlar, önlem değil yasaklar oldu. Sosyal devlet olma vasfını yitiren bir ülkede, emeği ile geçinenler salgının sınıfsal yükünü ve bedelini öderken, ödedikleri vergi yükünün altında ezilirken devletin koruyucu ve kollayıcılığında üvey evlat muamelesine maruz kaldı. Pandemi ile mücadele ederken “Sermaye için çarklar dönmeli” diyemezsiniz! Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olan bizler de salgını yönetemeyen yöneticilerimizin yol açtığı sonuçların diyetini ödüyoruz. Artan iş yükümüzle, angaryalarla, mobbingle, değersizleştirmelerle, kuralsız ve pervasız uygulamalarla sağlık ve sosyal hizmet üretirken tükeniyor ve ölüyoruz. Normalleşme dediniz fakat almanız gerekli tedbirleri, toplumun bir kesimi lehine göz ardı ederek kendi genel kurullarınızı lebalep yaparak topluma her şey normalmiş görüntüsü verdiniz. Ama en küçük sendikal hak arama eylemlerinde, hastane önlerinde bile pandemiyi bahane ederek insanların sesini kısmaya çalıştınız. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin çalışma koşullarını, sosyal, ekonomik ve psikolojik durumlarını güçlendirmediniz, onları işyerlerinde koruyamadınız, gözetemediniz, güvenliklerini sağlayamadınız. Tükettiniz, enfekte olmalarını önleyemeyerek ölümlerini fıtrata bağladınız.”

Sendikamızın önerilerini tekrarlayan ve altını çizen Yıldırım, “Bu günlerde sizleri tekrar uyarıyoruz. Ekonomik çıkarları ve siyasi kaygılarınızı değil halkımızın ve bizlerin sağlığını önceleyin. Salgın yönetiminde aklı, bilimi ve bizleri dinleyin. Önlenebilir her ölümün sorumlusu sizsiniz. Yaşam hakkımızın ihlaline karşı sessiz kalmayacağız” dedi.

Eş Genel Başkanımız Hüsnü Yıldırım’ın konuşmasının ardından basın emekçilerinin sorularını yanıtlayan Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mehmet Sıddık Akın ve Eylem Kaya Eroğlu, şehir hastanelerine aktarılan kira bedellerinin salgınla mücadelede kullanılması durumunda sonuçların değişeceğine dikkat çektiler.

Açıklamanın tamamı için tıklayınız

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]