Sendika Avukatımız ve İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan Derhal Serbest Bırakılsın!

Facebook
Twitter
WhatsApp

İnsan Hakları Eylem Planı’ndan insan haklarını savunanlara yönelik gözaltı ve tutuklamalarla sivil darbe çıktı. Demokrasi havariliği yapıp 2010 referandumunda 12 Eylül’le hesaplaşacağını iddia eden, geçen onca yılda yaşattığı onca baskıya, kendisine muhalif kimseye nefes alma alanı bırakmamasına rağmen bugünlerde de demokratik anayasa yapmaktan dem vuran AKP iktidarı ülkemiz demokrasi tarihinde karanlık sayfalar açmaya devam ediyor.

6 milyon yurttaşın oylarıyla seçilen bir siyasi partinin kapatılma davası ayıbı da seçilmiş milletvekilinin vekilliğini hukuksuzca düşürüp milletin meclisinden yaka paça atmaya çalışılması da ülkenin demokrasiyle yönetilmediğinin kanıtıdır.

Kendisine muhalif bütün kesimleri işten atmalar, gözaltılar, tutuklamalar ve hapishaneyle susturmaya çalışan iktidar ülkede demokrasinin kırıntısını bırakmamıştır.

Bu sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan, içlerinde sendika avukatımızın da bulunduğu kişiler suç işlememiştir, derhal serbest bırakılmalıdır. Çağırıldıklarında ifade vermeye gidecek kişilerin sabaha karşı baskınlarla gözaltına alınması tıpkı atama rektör istemeyen Boğaziçi öğrencileriyle yapılmak istenildiği gibi toplumun tümünde korku ikliminin etkisini arttırması içindir.

Korkmuyoruz, yılmıyoruz, doğru bildiğimizi söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Demokrasi, barış, bir arada insanca yaşam, emeğin haklarını aldığı bir ülke için mücadeleye devam edeceğiz.

Avukatımızı serbest bırakın, yine sizin hukuksuzluklarınız sonucu oluşmuş, sendikamızın takip etmesi gereken pek çok hukuki işlem onun geri dönüşünü bekliyor. 19.03.2021

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]