Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Yaşanan Şiddet Olayına Tepki Gösteren Samsun Şubemiz: Sağlıkta Şiddet Yasasının Tam ve Etkin Uygulanması İçin Daha Ne Kadar Bekleyeceğiz, Ne Kadar Şiddete Maruz Kalacağız?

Facebook
Twitter
WhatsApp

Samsun Şubemiz, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir sağlık emekçisinin şiddete uğramasıyla ilgili olarak “Buradan yetkililere sesleniyoruz: Sağlıkta şiddet yasasının tam ve etkin uygulanması için daha ne kadar bekleyeceğiz, ne kadar şiddete maruz kalacağız?” açıklamasında bulundu.

Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Samsun Şube Sekreterimiz Şuayip Zobalı şöyle konuştu: “Sağlıkta şiddet pandemide, vakaların en çok arttığı bu dönemde bile hız kesmeden devam ediyor. Her gün yeni bir sağlık emekçisi arkadaşımızın şiddete maruz kalması sağlık emekçilerinde psikolojik travma yaratıyor. İlimiz Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir kadın sekreter sağlık emekçisi arkadaşımız hasta yakınları tarafından şiddete uğramıştır. Arkadaşımız ağlayarak yanına gelen hasta yakınına yardımcı olmaya çalışmış, gitmesi gereken bölüme yönlendirmiştir, tekrar yanına geldiğinde işlemlerin yapılması için görevli sekreteri beklemesini söylemiştir. Hasta yakını “sen burada ne iş yapıyorsun” diye bağırarak hakaret etmiş ve saldırmıştır. Saldırı sonucu arkadaşımız yere yuvarlanmış ve gözünden yaralanmıştır. Mesai arkadaşlarının araya girmesi ile olaya müdahale edilmiştir. Yaşadığımız şiddet olayı nedeniyle son derece üzgün, kırgın ve de öfkeliyiz. İlimizde iki sağlık emekçi arkadaşımızın, Dr. Kamil Furtun ve Dr. Aynur Dağdemir’in uğradıkları şiddet sonucu görevleri başında hayattan koparılması hafızalarımızdaki yerini korumaktadır. Buradan yetkililere sesleniyoruz: Sağlıkta şiddet yasasının tam ve etkin uygulanması için daha ne kadar bekleyeceğiz, ne kadar şiddete maruz kalacağız? Şiddete uğrayan arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, yaşanan olayı kınıyor, saldırganlara gereken hukuki cezanın uygulanmasını talep ediyoruz.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]