29 Mayıs 2020 tarihinde Batman Şubeler Platformu tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde çalışan üç üyemizin sürgün kararlarının geri alınması talebiyle gerçekleştirmek istediği basın açıklamasına polis saldırısı gerçekleşmiş, konfederasyonumuz KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy Tekdemir, Eş Genel Başkanımız Selma Atabey, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Velat Kaya, BES Genel Sekreteri Aziz Özkan, Batman Şube Eş Başkanımız Deniz Topkan, Şube Sekreterimiz Erdal Doğan,  Denetleme Kurulu Üyemiz Salih Bayat ve üyemiz Yunus İzmir gözaltına alınmıştı.

Başlatılan hukuki mücadele sonucunda dün mahkemenin verdiği kararla sendikal faaliyetlerimizi engellemek isteyenlere, kendini Anayasanın, yasaların üzerinde görenlere karşı bir kez daha hukuki kazanım elde edilmiş, 2911’den yargılanan yönetici ve üyelerimiz beraat etmiştir.

Bir sendikanın, konfederasyonun temel görevi üyeleri başta olmak üzere tüm kamu emekçilerinin haklarını korumak ve geliştirmektir.  Bu görev sendika-konfederasyon olmanın temel gereğidir. Dolayısıyla sendikal hak ve özgürlük mücadelesi veren KESK’in ve bağlı sendikalarının sürgün/gözaltı/tutuklama gibi ilkel, çağ dışı cezalandırma yöntemlerine, baskılara sessiz kalması elbette ki beklenemez. Bir kez daha altını çiziyoruz, sendikal faaliyetlerimizi hedef alan her türlü baskıya karşı mücadelemiz sürecek.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]