26 yıl önce aramızdan zorla koparılıp alınan arkadaşımız Ayşenur ŞİMŞEK’i unutmadık ve unutturmayacağız.

Ülkemizin tarihi; katliamlar, linçler, işkence ve infazlarla dolu olduğu kadar; mücadeleler, başkaldırılar ve büyük direnişlerle de doludur.  Baskı ve sömürü üzerine kurdukları egemenliklerinin yıkılmasından korkanlar, zora başvurarak, mücadeleyi engelleyebileceklerini sandılar, sanıyorlar.

Bugün 24 Ocak 1995 tarihinde kaçırılarak, Adli Tıp Raporuna göre 29 Ocak 1995 tarihinde katledilen SES Onur Üyesi Ayşenur ŞİMŞEK‘in katledilişinin 26. yıldönümü.

Ayşenur ŞİMŞEK, mücadeleci kişiliği ve yiğitliğiyle mücadelenin önünü açan bir sağlık emekçisi. Öğrenciliğinden başlayarak emek mücadelesi içinde olmayı seçmiş, okulu bitirip çalışmaya başladığında bir emekçi olarak örgütlü mücadeleye katılmıştı. Mücadeleci ve kararlı kişiliği ile arkadaşlarının güvenini ve sevgisini kazanırken, egemenler için tehlikeli bir hedef haline gelmişti.

1991 yılında, sağlık emekçilerinin örgütlenmesi henüz yeni yeni gelişirken, SES’in bileşenlerinden Sağlık-Sen’in kuruluş sürecinde yer alarak büyük bir emek vermiş ve örnek kişiliğiyle sendikamız Ankara Şubesi’nin kurucu başkanlığını yürütmüştü.

Bu mücadelesi nedeniyledir ki, bir süre sonra ölüm mangalarının hedefi haline geldi, getirildi. 24 Ocak 1995 günü kaçırıldı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. 76 gün boyunca “KAYIP“tı Ayşenur ŞİMŞEK. 12 Nisan 1995 günü, darp izleriyle dolu, kurşunlanmış cansız bedeni Kırıkkale’de bulundu.

Ayşenur’u kaçıran kontrgerilla çetesi, günlerce işkence yapmış, ancak O’nun devrimci kişiliğini teslim alamamıştı. Adli Tıp heyetinin belirlemelerine göre 29 Ocak 1995 günü 3 kurşunla katledilmişti.

Ayşenur Şimşek’i kaçırıp katledenler hiç öyle gizli-saklı değillerdir, yapan da yaptıran da bellidir. Hiç kuşkumuz yok ki; katiller bir gün mutlaka hesap verecek, adalet yerini bulacaktır.

1990-96 yılları arası yaygın olan kontra yöntemlerle kaçırma, kaybettirme ve infaz olaylarına son yıllarda (özelliklede 15 Temmuz darbe girişimi sonrası) yeniden tanık oluyoruz. Birçok insanın kontra yöntemlerle kaçırılma ve aylarca sonra gözaltında bulunduklarına dair haberler çokça paylaşıldı. 2015-2016 yıllarında sokağa çıkma yasakları ile çatışmaların olduğu dönemde halka sağlık hizmeti sunmaya çalışan barış şehitlerimiz hedef gözetilerek katledildiler. Daha birkaç gün önce kameraların gözü önünde bir genç kaçırıldı. Görüntülerin açığa çıkması ve kamuoyu baskısı ile birkaç gün sonra gözleri bağlı halde serbest bırakıldı. Halen kayıp olan aranan birçok insan var.

Her dönem devam eden katliamlar, hukuk dışı kontra faaliyetler bir daha yaşanmasın diye toplumun tüm kesimleri birlikte mücadele etmek zorundayız. Emeğin özgürleştiği demokratik bir ülke yaratma mücadelemize Onur Kurulu üyelerimiz; Ayşenur Şimşek’ler, Necati Aydın’lar, Behçet Aysan’lar barış şehitlerimiz; Abdulaziz Yural, Eyüp Ergen ve Şeyhmus Dursun ve mücadelemizde yitirdiğimiz tüm yoldaşlarımız, yol arkadaşlarımız ışık tutmaya devam edeceklerdir.29.01.2021

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]