Batman’da Üyelerimizin Sürgün Edilmesini Protesto Ettikleri İçin Yargılanan KESK’lilerin İlk Duruşması Görüldü

Facebook
Twitter
WhatsApp

KESK Batman Şubeler Platformu’nun görevlendirmede hem kendilerini hem de hizmet alanları korumak amacıyla koruyucu ekipman talep ettikleri için sürgün edilen Batman AÇSH İl Müdürlüğü çalışanı üç üyemizin sürgün kararlarının geri alınması talebiyle 29 Mayıs 2020 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde yapmak istediği açıklamaya saldıran polis, KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, Eş Genel Başkanımız Selma Atabey, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Velat Kaya, BES Genel Sekreteri Aziz Özkan, Batman Şube Eş Başkanımız Deniz Topkan ve yöneticimiz Erdal Doğan ile üyelerimiz Salih Bayat ve Yunus İzmir’i gözaltına almıştı.

Gözaltına alınanlara açılan davanın ilk duruşması dün Batman 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Haklarında dava açılan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, Eş Genel Başkanımız Selma Atabey, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Velat Kaya, BES Genel Sekreteri Aziz Özkan, Batman Şube Eş Başkanımız Deniz Topkan ve yöneticimiz Erdal Doğan ile üyelerimiz Salih Bayat ve Yunus İzmir duruşmaya katıldı.

19 Ocak 2021 tarihine ertelenen davaya destek amacıyla KESK Eğitim, Örgütlenme ve Basın Yayın Sekreteri İlhan Yiğit, Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Eğitim-Sen Genel TİS – Hukuk Sekreteri Varol Öztorun, Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu, Batman İHD Şube Başkanı Devran Yıldız, kurum temsilcileri, yakın illerden KESK’e bağlı şubelerin yöneticileri ve üyeleri katıldı.  

Dava sonrası Batman Eğitim-Sen Şubesi’nde yapılan açıklamada KESK Eğitim, Örgütlenme ve Basın Yayın Sekreteri İlhan Yiğit şöyle konuştu: “Emek, demokrasi, hak ve özgürlükler mücadelesinde kamu emekçileri yoluna yılmadan devam edecektir, tüm üyelerimizin hak ve çıkarlarını bedeli ne olursa olsun elbette savunacağız. Batman Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek gibi, birilerinin desteği ile koltuklarda oturan liyakatsiz, vasıfsız idareciler bilsin ki meşru mücadele hattını örmeye devam edeceğiz. Ülkede temel hak ve özgürlükler sağlanıncaya kadar emek, demokrasi ve barış mücadelesini sürdüreceğimizi herkesimin bilmesini isteriz.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]