Antalya Şubemizin de bileşeni olduğu Antalya Kadın Platformu basın toplantısı düzenleyerek, 25 Kasım  Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programını basınla paylaştı.

 

Platform adına konuşan Selin Ekin Tucaroglu, “Biz kadınlar tüm baskı, dayatma, şiddet ve erkek iktidarınıza karşı tıpkı Dominik Cumhuriyetinde diktatöre karşı mücadele eden Mirabel Kızkardeşler gibi yılmadan, usanmadan, korkmadan mücadeleye devam edeceğiz. Kadın ve erkeklerin eşit olduğu bir dünyayı kurana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Şiddetsiz bir dünya talebimizi daha güçlü haykırmak için bütün kadınların sesini, sesimize katmaya çağırıyor, Eşit ve özgür yaşamı birlikte örelim diyoruz. Yaşasın kadın dayanışması” dedi.

 

Tucaroğlu, Antalya Kadın Platformu’nun 25 Kasım eylem etkinlik programını ise şöyle açıkladı: “23 Kasım Pazartesi günü saat 19,30’da Eğitimsen Antalya Şubesi terasında film gösterimi yapılacak. 25 Kasım Çarşamba günü saat 19.00’da Attalos Heykeli Önünde basın açıklaması yapılacak.

 

Basın toplantısının ardından Güllük Postanesi’nden kadın tutsaklara dayanışma kartı gönderildi.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]