Artvin Temsilciliğimizden Sağlık Bakanlığı’na Çağrı: Tüm Sağlık Emekçilerine ve Risk Grubunda Bulunanlara Grip Aşısı Yapılsın

Facebook
Twitter
WhatsApp

Artvin Temsilciliğimiz, Sağlık Bakanlığı’na “Aşılanma, insanların en temel haklarındandır. Ayrım yapmaksızın tüm sağlık emekçileri başta olmak üzere risk grubunda bulunan herkes gribe karşı aşılanmalıdır” çağrısında bulundu.

Artvin Temsilciliğimiz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Tüm ülkede olduğu gibi Artvin ve ilçelerinde de,  zatürre aşısı temininde yaşanan sıkıntılar  grip aşısında da yaşanıyor. İlimiz genelinde alınan önlemlerin yetersizliği vaka sayıları artışında karşılığını buluyorken, insanları aşı yapılıp yapılamayacağını öğrenmek için aile hekimliklerine yığmak başlı başına virüsün yayılımı için uygun bir ortam oluşturmaktadır. Kimin ve ya kimlerin nasıl hesapladığı bir türlü anlaşılmayan puanlama  ve öncelik sıralaması, Aile Sağlığı Merkezlerinde ve eczanelerde halk ile sağlık emekçilerini karşı karşıya getirmektedir. Salgın yönetiminde ki başarısızlığın faturası sağlık emekçilerine kesilmeye çalışılmakta ve sağlıkta şiddetin oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Covid-19 salgını nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü altı aydan büyük herkesin aşılanmasını önermiş ve SES, TTB  ve meslek örgütleri influenza mevsimi başlamadan gerekli önlemlerin alınması konusunda Sağlık Bakanlığı’nı defalarca uyarmıştır. Tüm uyarılara rağmen aşı temini konusunda Sağlık Bakanlığı gerekli hassasiyeti göstermemiştir. Sağlık emekçilerine yeterli ve nitelikli kişisel koruyucu ekipman temini sağlayamayan Sağlık Bakanlığı şimdi de en riskli grup olan sağlık emekçileri için aşı temini sağlayamıyor.  Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Artvin Temsilciliği olarak Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz; Aşılanma, insanların en temel haklarındandır. Ayrım yapmaksızın tüm sağlık emekçileri başta olmak üzere risk grubunda bulunan herkes gribe karşı aşılanmalıdır.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]