Ankara Şubemiz ve Dev Sağlık-İş Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi’nde Covid Nedeniyle Yaşamını Yitiren Sağlık Emekçisi İçin Anma Gerçekleştirdi: Artık Yeter, Yaşatmak İçin Yaşamalıyız

Facebook
Twitter
WhatsApp

Ankara Şubemiz ve Dev Sağlık-İş, 21 Ekim günü Covid-19 nedeniyle 21 Ekim’de yaşamını yitiren sağlık emekçisi Yeter Yılmaz için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Cebeci Kampüsünde anma gerçekleştirdi.

Yeter Yılmaz’ın ailesinin de katıldığı, yaşamını yitiren sağlık emekçileri için saygı duruşu ve alkışlı protestonun gerçekleştirildiği eylemde açıklama yapan Ankara Şube Eş Başkanımız Nazan Karacabey Covid-19 nedeniyle birçok sağlık emekçisinin yaşamını yitirdiğini ve bu can kayıplarının temel nedeninin yeterli önlemlerin alınmaması olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesinde görev yapan sağlık emekçisi Yeter Yılmaz birçok kronik rahatsızlığı olmasına rağmen çalıştırılmış ve Covid-19’a yakalanarak hayatını kaybetmiştir. Bu son olsun, artık yeter diyoruz. Pandemi sürecinde sağlık emekçilerinin ölümü kader değil. Yaşatmak için yaşamak istiyoruz.”

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]