Hopa Devlet Hastanesi’nde Sağlık Emekçilerine Yönelik Saldırıyı Kınayan Artvin Temsilciliğimiz: Sağlıkta Şiddet Yasasını Çıkarmayanlar Saldırının Gerçek Failleridir

Facebook
Twitter
WhatsApp

Artvin Temsilcilik Yönetim Kurulumuz açıklama yaparak, Hopa Devlet Hastanesi’nde sağlık emekçilerine yönelik saldırıyı kınadı.

Artvin Temsilcilik Yönetim Kurulumuz açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Artvin Temsilcilik Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Seda Kenanoğlu’nun da aralarında olduğu iki doktor, bir hemşire ve bir güvenlik görevlisine yönelik saldırı kabul edilemez. Sağlık emekçisi arkadaşlarımız Hopa Devlet Hastanesi’nde dün gece Covid-19 polikliniğinde çalışırken, Covid pozitif olan saldırgan tarafından darp edilmiş, hakaret ve tehditlere maruz kalmışlardır. Saldırgan Covid pozitif olduğu için doktor ve güvenlik görevlisi arkadaşımız karantina altına alınmıştır. Dün alkışlayanlar bugün emeğimizin karşılığı olarak şiddete başvuruyorlar. Saldırganlara caydırıcı cezalar vermeyenler, Sağlıkta Şiddet Yasasını inatla çıkarmayanlar bu olayın gerçek failleridir. Artvin SES temsilciliği olarak olayın takipçisi olacağımızı, saldırganların en ağır cezayı alana kadar peşini bırakmayacağımızı tekrarlıyoruz.”

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]