Değerli Basın Emekçileri;

Ülkemizde resmi olarak Mart ayından ama bizim izlemediğimiz kadarı ile mart ayından önce COVİT 19 salgını, toplum sağlığını tehdit etmektedir. Bugüne kadar mevcut iktidar Bilim adamlarına, TTB ye ve kendisine muhalif olduğu için SES sendikasına kulaklarını tıkayarak bildiğini okumaya devam etti. 1 Haziran öncesi vaka sayıları 4 haneli rakamlarda iken normalleşme sürecine girildi. Bizler uyardık “bu çok büyük bir yanlış, bir an önce bu yanlıştan dönülsün” dememize rağmen, mevcut yönetimler yine kulaklarını tıkadılar. Sanki bu ülkede tek sıkıntımız AVM’lerde oturmakmış gibi AVM’ler açıldı ve sırası ile kuaförler, kahvehaneler, düğün salonları derken temmuz ayının sonu gelmesine rağmen ülkenin birçok ilinde vaka patlamaları yaşanmaya başlandı. DSÖ ve dünya ülkeleri eylül veya ekim gibi ikinci dalgayı beklerken biz dana birinci dalgayı bitiremedik

Değerli Basın Emekçileri;

Son hafta vaka patlamaları oldu, Ankara’dan Ordu ya kadar hastanelerin pandemi birimlerinde yer yok, açıklanan rakamlar gerçekçi olmadığı kanaatindeyiz. Ülke ekonomik olarak iyi bir durumda olmadığından, yönetenler toplum sağlığını hiçe saymaya başladılar. Ordu ilimizde birçok mahalle karantina altına alındı, Altınordu ve Fatsa da enfekte olan sağlık emekçilerimiz var. Enfekte olan arkadaşlarımız sağlık ordusunun kahramanlarıdır, biz SES olarak o arkadaşlarımızın fedakarlığı önünde saygı ile eğiliyoruz. Halkın sağlığı için kendi sağlıklarını riske ettiler ama üzülerek söylemeliyim ki bu ilin idareci çıkıp bu sorunları çözmek yerine, enfekte olan personelini ziyaret etmek, geçmiş olsun mesajı çekmek yerine yine basın yolu ile beni savcılığa suç duyurusunda bulunmakla tehdit edecek, Tehdit edilsek de savcılıklarda ifadeler versek de doğruları söylemeye ve sağlık emekçilerinin sorunlarını, sıkıntılarını dile getirmeye devam edeceğiz.

Değerli Basın Emekçileri;

Bizler halkımızın sağlığı için emek sarf eden sağlık emekçileriyiz ve sağlık emekçisinin haksızlıklara uğradığı yerde onların yanında olan SES iz onun için hiçbir kurumdan, hiçbir yöneticiden korkmadan gerçekleri ve doğruları haykırmaya devam edeceğiz. Biz SES olarak yöneticilerin doğum günlerini kutlayarak, siyasilerden emir alarak sendikacılık yapmayacağız. Biz SES olarak sağlık emekçisinden emir alarak onların sorunlarını kamuoyuna taşıyacağız. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Tedbirleri en üst seviyeye çekin, toplumun sağlığını riske atmayın, sağlık emekçilerinin enfekte olmamaları için gerekli tüm tedbirleri alın, sağlık emekçisi enfekte olur ise toplum sağlığı çöker.

Değerli Basın Emekçileri

Sağlık emekçileri evlerine tedirgin gidiyor, acaba bugün bulaşı oldu ise çocuklarıma risk oluşturur muyum endişesi yaşıyor, Pandemi başladığında sağlık emekçilerini 3 gün alkışladılar ve tavandan döner sermaye dediler (tavan döner sermaye farkları 300 ile 500 arası bir miktar) ve 3 ay sonra sağlık emekçilerini unuttular. Riskli birimde çalışanların evlerine değil de bir misafirhane veya bir yerleşkede kalabilmesi için diyanet işlerinden istenen Cumhuriyet mahallesindeki eğitim tesisi “hafızlık kursu” bahane edilerek verilmedi. Okulların tatil edildiği ve dünyayı kasıp kavuran bir virüsün kol gezdiği bir dönemde sağlık emekçisinin aile fertlerinin sağlığımı daha önemli yoksa hafızlık kurslarımı bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

 

                                                                                                      SES Ordu Şube Şubesi

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]