Diyarbakır’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Şube Kadın Sekreterimiz Rozerin ÇATAK, BES Diyarbakır eski Yönetim Kurulu Üyeleri Güneş ÖZEL, Dilan YAKUT’un da aralarında olduğu 23 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması için Ofis Kavşağında KESK Amed Şubeler Platformu olarak basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını KESK Amed Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü, Haber Sen Şube Eşbaşkanı Esra ADEMHAN okudu.

AZC plaza önünde gerçekleştirilmek istenen basın açıklamasına Polis, esnaf rahatsız olduğu gerekçesi ile AZC önünde açıklama yapılmasına izin vermedi, polisler ile yapılan tartışmanın ardından açıklamanın Hazal Parkı’nda yapılmasına karar verildi.

Kitle AZC plaza önünden Hazal Parkı’nda kadar “Susmuyoruz korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Yaşasın kadın mücadelesi” sloganlarını attı.

Açıklamada “Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz” pankartı ve “Jin Jiyan azadî”, “Baskılar bizi yıldıramaz” dövizleri açıldı.  Sık sık alkış ve zılgıtlar eşliğinde sloganlar atıldı.

 

Basın Metni İçin >>>

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]