Sosyal Hizmet Kuruluşlarında Alınan Önlemler ve Koruyucu Ekipman Donanımları Anket Sonuçlarını Açıkladık: Salgın Döneminde Sosyal Hizmetlerde Tedbirler Yetersiz, İş Yükü Çok!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Covid-19 salgını kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet yürüten sosyal hizmet kuruluşlarında alınan önlemler ve koruyucu ekipman donanımları ile ilgili 30 ilde 115 sosyal hizmet kurumunda gerçekleştirdiğimiz anketin sonuçlarını açıkladık.

Merkez Yönetim Kurulumuz adına anket sonuçlarını ve değerlendirmesini açıklayan Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, sağlık alanı bütününün özgün ve ayrılmaz bir parçası olan sosyal hizmetlerin salgın döneminde hem önemli görevler üstlendiğini hem de salgınla bağlantılı risklerin oldukça yoğun olduğu alanlardan biri olduğunu vurguladı.

Erden sözlerine şöyle devam etti: “Risk gurubunda bulunan yaşlılara yönelik yatılı ve gündüzlü bakımların sağlanması; yine yatılı ve gündüzlü kurumlarda çocuklara, engellilere, kadınlara yönelik bakım da dahil olmak üzere farklı hizmetler verilen, hizmet verilen kesimlerin salgının ortaya çıkardığı sonuçlar nedeni ile hizmete daha çok ihtiyaç duyduğu ve bu nedenle salgın boyunca daha çok başvurunun olduğu, doğrudan saha çalışması da yürüten bir alan olarak oldukça kritik bir yerdedir. Hem hizmet alanlar hem de burada emek veren sosyal hizmet emekçileri bakımından da riskin yoğun olduğu ve alınacak önlemlerin hayati olduğu bir alandan söz ediyoruz. Sendikamız, salgının başından itibaren sosyal hizmetler alanında alınması gereken önlemlere ve planlamalara ilişkin değerlendirmelerini ve sorunlara ilişkin taleplerini hem Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile hem illerde İl müdürlükleri ile hem de kamuoyu ile paylaşmaktadır. Bunun yanında, sosyal hizmet emekçileri ve hizmet alanların korunması için bu alanda alınması gereken önlemlerin somut olarak ne durumda olduğunu tespit edebilmek amacı ile bir anket çalışması gerçekleştirdik.”

Sosyal Hizmetler Anketi Sonuçları ve Değerlendirmesi İçin Tıklayınız 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]