Ordu Şubemiz, Devlet Hastanesi’nde sağlık emekçilerine Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) teminindeki eksiklikler ve hastaların durumunun saklanması ile ilgili açıklama yaparak, “Ordu Devlet Hastanesi’nde neler oluyor” diye sordu.

Ordu Şube Yönetim Kurulu adına Şube Eş Başkanımız Ferit Ceylan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ülkede başlayan salgın süresince; gerek personele KKD teminindeki eksiklikleri, gerek hastaların durumunu personelden ve kamuoyundan saklaması ile her zaman gündeme gelen Ordu Devlet Hastanesinde her gün gelen haberler bizleri kaygılandırmaya başladı. Aldığımız duyumlara göre şüpheli gelen hastalar farklı birimlerde yatırılarak takibi yapılıyor ve günler sonra pandemi birimine çekiliyor. Bu süre zarfında normal birimlerde çalışan arkadaşlarımız KKD olmadan hasta ile ilgileniyor ve hasta pandemi birimine nakli sırasında dahi KKD verilmeden pandemi servisine transferi yapılıyor. Bu hastalar ex olduğu zaman neden ise sonuçlar negatif denilerek ceset torbaları ile hastaneden teslim ediliyor.

Şimdi soruyoruz?

-Bahsettiğimiz bu hastalar Covid-19 taşıyıcısı değil ise; neden diğer birimlerde yatarken pandemiye transfer yapılıyor.

-Bu hastalar Covid-19 şüphelisi ise neden çalışanlara KKD verilmiyor.

-Bu hastalar Covid-19 ise diğer hastalarla aynı ortamda yatması, diğer hastaları riske sokmayacak mı? Böyle bir risk nasıl alınıyor?

-Ex olan bu hastalar Covid-19 değil ise neden ceset torbası ile teslim ediliyor.

-Ex olan bu hastalar Covid-19 ise neden saklanıyor.

Değerli Basın Emekçileri;

Ordu Devlet Hastanesi’nde tek amacı dünyada ve ülkemizdeki bu salgında tamamen toplum sağlığı ve halkı için çalışan sağlık emekçileri korunamıyor. Devlet yetkilileri her gün basında KKD eksikliğimiz yok derken Ordu Devlet Hastanesi’nde çalışan arkadaşlarımız her türlü riske karşı KKD sıkıntısı çekmektedir. Aynı statüdeki ilimizin bir başka hastanesinde en çok Covid Hastası bakılmasına rağmen ve Türkiye’de, baktığı hasta sayısına göre sağlık emekçisi enfekte olmayan nerede ise tak hastane olmasına rağmen böyle bir sıkıntı yok iken, neden Ordu Devlet Hastanesi’nde bu sıkıntının yaşandığını kimse bilmemektedir. Buradan kamuoyuna ve haklımıza sesleniyoruz; Bizler bu süreçte ne ücretlerimizi nede ücret artışlarımızı düşünüyoruz. Bizler bu süreçte halkın sağlığını ve ülkenin biran önce normalleşmesini istiyoruz. Çünkü şunu biliyoruz ki; hiçbir maddiyat günlerdir, aylardır sarılamadığımız, öpemediğimiz çocuklarımızdan daha değerli değil, şunu biliyoruz ki toplum sağlığı bizim en önemli değerimizdir. Onun için halkımızın sağlığı için tüm sağlık emekçilerinin bu salgında enfekte olmaması gerekiyor. Sağlık emekçisi enfekte olur ise halkın sağlığı bugünden daha kötü durumlara düşer. Ordu Devlet Hastanesi yönetimine bir daha sesleniyoruz, sağlık emekçileri yalnız değildir. Biran önce arkadaşlarımıza KKD sağlayın. Sağlık emekçisi hasta başına gittiğinde nasıl bir vakaya müdahale edeceğini bilmeli, SES olarak bu konunun takipçisi olacağız.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]