Anestezi ve reanimasyon uzmanı Dr. R.E. genel cerrahi uzmanı Dr. Mehmet Sait Bingül tarafından saldırıya maruz bırakılmıştır.

Dr. R. E. 18 Nisan Cumartesi günü Florya Hastanesi’nde birlikte çalıştığı mesai arkadaşı Mehmet Sait Bingül adlı bir doktor tarafından saldırıya maruz bırakılırken etrafta bulunan herkes koridoru terk etmiş, hastanenin patronu İlhan Oburoğlu aşağı dahi inmemiş, hastanenin güvenlik görevlileri de olaya müdahale etmemiştir.

Üstelik hekim arkadaşımız şikayetçi olmak için karakola başvurduğunda böyle bir görevleri olmamasına rağmen polislerin defalarca “aranızda özel bir ilişki var mıydı?” sorularına/suçlamalarına maruz bırakılmış, şikayetine rağmen Mehmet Sait Bingün hakkında tutuklama kararı çıkarılmamış, kadın hekimle ilgili herhangi bir önlem alınmamış, bugün de dahil aynı hastanede zanlıyla burun buruna çalışmak zorunda bırakılmıştır.

Can güvenliğimizin olmadığı ortamlarda zanlılarla birlikte çalışmak istemiyoruz.

Hekim arkadaşımız yalnız değildir, bütün süreçlerde sendika olarak yanında olduğumuzu belirtmek, geçmiş olsun ve dayanışma mesajlarımızı iletmek istiyoruz. Sağlık Bakanlığı’nı, Adalet Bakanlığı’nı ve İçişleri Bakanlığı’nı görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz!

 

Merkez Yönetim Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]