Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası üye ve yöneticilerinin, hastanelerde sağlık hizmeti ürettiği halde farklı iş kollarında gösterilen ve bu nedenle Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemelerden faydalanamayan emekçilere yönelik ayrımcılığın kaldırılması talebini dile getirmek için Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi önünde yapmak istediği basın açıklamasına izin verilmedi.

Basın açıklamasına saldıran polis, aralarında Ankara Şube Eş Başkanımız Kubilay Yalçınkaya ve Dev-Sağlık İş yöneticisi üyemiz Mihriban Yıldırım’ın da bulunduğu beş kişiyi gözaltına aldı.

Sağlık emekçileri arasında ayrım yapan ve eşitsizlik yaratan politikalara karşı mücadelemiz devam edecek!

Gözaltı aracından bir video mesaj gönderen Mihriban Yıldırım şöyle konuştu: “Şu an gördüğünüz gibi gözaltı aracındayız. Taleplerimiz çok netti. Öncelikle sağlık emekçilerinin taleplerine yanıt üretilmesini istedik. Temizlik işçisi, hasta bakıcısı arkadaşlarımız Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerden yararlanamıyorlar. Bu arkadaşlarımız ayrımcılığa uğruyor. Ayrımcılıkla virüsü yenemezsiniz, hepimiz sağlık emekçisiyiz, sağlık çalışanlarının taleplerine kulak verin.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]