Antalya Şubemiz, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine ücretsiz ulaşım imkanı sağlanması ve virüsü yakınlarına bulaştırma tedirginliği taşıyan sağlık emekçilerinin kamu kurumlarının misafirhanelerini ücretsiz kullanabilmesi için Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu.

Antalya Şube Yönetim Kurulumuzun açıklaması aşağıdadır:

Çin’de başlayıp dünyaya yayılan ve en son ülkemizde de görülmeye başlanan salgın her geçen gün artarak devam etmektedir.

Bu olağanüstü süreçte en önemli iş yükü biz sağlık ve sosyal hizmet emekçilerindedir. Çok büyük bir özveri ve yüksek risk altında çalışırken ne yazık ki sağlık kuruluşlarının büyük bir kısmında personel için servis araçları bulunmamaktadır.

Ayrıca büyük bir özveri ile çalışan sağlık ve sosyal hizmet emekçileri; virüse yakalanma ve virüsü yakınlarına bulaştırma riskiyle karşı karşıyadır ve tedirginlik içinde çalışmaktadırlar.

Bu nedenlerle sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine ücretsiz ulaşım imkanı sağlanması; virüsü yakınlarına bulaştırma tedirginliği taşıyan sağlık emekçilerinin kamu kurumlarının misafirhanelerini ücretsiz kullanabilmesi gerekmektedir.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yukarıda belirttiğimiz sorunlarının çözümü için Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesine gerekli müracaatlar şubemizce yapılmıştır.

Şubemiz sürecin takipçisi olacaktır.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]