Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevi başındaki Dr. Kadir Songür’e saldıran ve ağır yaralanmasına sebep olan saldırganın yargılandığı duruşma bugün Bayraklı Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Eş Genel Başkanımız Gönül Erden’in de katıldığı dava, saldırganın tutukluluk halinin devam edilmesi kararı ile 6 Nisan 2020 tarihine ertelendi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi Servisi’nde görevli asistan Doktor Kadir Songür, hastası Bayram K. tarafından istenilen yeşil reçeteli ilacı yazmadığı gerekçesiyle jiletle boğazı kesilerek yaralanmıştı.

Davaya ve sonrasında yapılan açıklamaya katılan İzmir Şube yöneticilerimiz ve üyelerimiz ile sağlık emek ve meslek örgütleri “Sağlıkta Şiddet Sona Ersin” taleplerini yineledi.

Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, adliye önünde yapılan açıklamada “Şiddet, sağlıkta dönüşüm programından ayrı düşünülemez, iktidarın bizleri hedefe koyan, bizleri itibarsızlaştırmaya çalışan dil ve söyleminden bağımsız değildir. Buna karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bütün sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine 15 Mart’ta Ankara’daki Büyük Beyaz Mitinge ve 17 Nisan’daki iş bırakma eylemine katılma çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]