Diyarbakır Şubemiz, 10 Genel Kurulunu 2 Şubat günü Demir Otel Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Emek ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ve divan seçimiyle başlayan kongrede, açılış konuşmasını yapan Şube Eş Başkanımız Gönül Adıbelli, “AKP’nin yaşadığı her krizde Kürtlere yöneldiğini, ülkemiz özelinde kapitalizm, patriyarka ve siyasal İslamcı ideolojinin birlikte işleyişi ile kadınların kamusal alanda, istihdamdaki varlıkları tehlikeye girmiş, kadınların bedenine, kimliğine, emeğine yönelik saldırılar artmıştır. Kadınların kaç çocuk doğuracağından nasıl giyineceğine, sokakta özgürce dolaşmasından, çalışmasına, kahkahasına kadar her şey AKP’nin temsil ettiği ideoloji tarafından şekillendirilmeye çalışılmaktadır. Bizi kenara iten, yok sayan, emeğimizi görünmez kılan, bedenlerimizi metalaştıran bu sömürü çarkının dişlilerine bir çakıl taşı olup takıldığımızda bu çark dönmeyecektir. KHK ile 130 bin emekçi görevlerinden ihraç edildi. Biz sağlık emekçileri bugüne kadar kazanımlarımızı sokaklarda mücadele ederek kazandık. Bundan sonra da KHK ve güvenlik soruşturmaları karşısında iş güvencesi için mücadele etmeye devam edeceğiz ve kazanacağız” dedi.

Kongreye; KESK’e bağlı sendikaların şube yöneticileri, Diyarbakır Tabip Odası, Diyarbakır Diş Hekimleri Odası, Diyarbakır Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Mezopotamya Psikologlar İnisiyatifi, TİHV Diyarbakır Temsilciliği yöneticileri, HDP, DBP, DTK, EMEP, ESP, 78’liler Derneği, Amed Ekoloji Meclisi, Özgür Hukukçular Derneği yöneticileri, HDP Milletvekili Musa Farisoğulları, TTB Merkez Konseyi Üyesi Halis Yerlikaya ile emekli üyelerimiz katıldı.

186 delege ve üyelerimizin katılımı ile gerçekleşen genel kurulda, KHK’yle ihraç edildikten sonra yaşamını yitiren üyelerimiz Abdulhafız Filiz, Mücahit Karataş ve Zeynep Binen ile SES Barış Şehitleri Eyüp Ergen, Şehmus Dursun ve Abdülaziz Yural’ın fotoğrafları salonda yer aldı.

Kongrede emekli olan üyelerimize plaket verildi.

Şube faaliyet, mali, denetleme ve disiplin raporlarının okunup aklanmasının ardından yapılan seçimlerde, Diyarbakır Şubemizin yönetim kuruluna Yıldız Ok Orak, Şiyar Güldiken, Eyyüp Ay, Rozerin Çatak, Gülhan Tekin, Murat Yiğit ve Bekir Toprak seçildi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]