Adana Şubemiz, Adana Tabip Odası, Genel Sağlık-İş, Adana HED ve KESK Adana Şubeler Platformu Şehir Hastanesi önünde açıklama yaparak, Seyhan Aile Sağlık Merkezi’nde görevli aile hekimi Mahmut Özcan’a yönelik şiddeti kınadı.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve Genel Mali Sekreterimiz Ali Önal’ın da katıldığı eylemde ortak açıklamayı yapan AHEF 2. Başkanı Yakup Şahin şöyle konuştu: “Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Mahallesi’nde bulunan Aile Sağlığı Merkezinde görevli aile hekimi Mahmut Özcan, muayene olmaya gelen hastasına test yaptırmış. Ardından Özcan’ın sistemdeki arızadan dolayı tahlil sonuçlarına ulaşamaması üzerine hastanın eşi ve yakınları hastaneye gelerek Özcan’ı darp etmiş. Yaralanan Özcan, ambulansla Adana Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Aile hekimine şiddet uygulayanlar gözaltına alındı. Hasta sadece laboratuvar sonucunu alamadı diye hekim arkadaşımıza saldırmıştır. Biz aile hekimleri RRS’ye, rapor sayfalarına bağlanamadığı için başkalarının yapamadığı ya da eksik kalan işler yüzünden halkla karşı karşıya kalmaktan yorulduk. Her türlü zorluğa karşın canla başla çalışıyoruz. Ülkemizin dağında, bayırında gece gündüz demeden hizmet veren biz sağlık çalışanlarına yapılan şiddet uygulanmasını kabul etmediğimiz gibi kınıyoruz. Meslektaşımızın bağlı olduğu sendika, meslek odası ve derneği olarak gerekli tüm hukuki desteği sağlayacak ve olayın takipçisi olacağız. Sağlık çalışanları evinde canı sıkılanın rahatlama yeri değildir. Bu suçun TCK’nın 77. maddesinde “İnsanlığa karşı işlenen suçlar” içerisinde değerlendirilmesi gerekmektedir.”

Mesleğini yapmaya çalıştığını ve bu saldırıyı hak etmediğini söyleyen Mahmut Özcan ise “28 yıllık hekimim. On bir yıldır aynı bölgede çalışıyorum. Bugüne kadar hiç bir hasta, hasta yakını, herhangi bir arkadaşla tartışmam olmadı. Saldırının sebebini bile anlayamadım, bir şekilde darp edildim. Çok üzgünüm” diye konuştu.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]