Emperyalistlerin kendi çıkarları için Ortadoğu’da bitirmekten imtina ettikleri savaş ve çatışmalı ortama ülkemiz de AKP iktidarı eliyle sürüklenmek istenmektedir. Ülkemizde ve dünyada darbelerin, savaşların ve ekonomik krizlerin bedelini zenginler değil, ne yazık ki yoksul emekçi halklar ödemektedir.

Ülke güvenliği söylemleri ile başlatılan “Barış Pınarı” askeri operasyonu, Kürt, Türk, Arap halklarının arasındaki kardeşlik duygusunu zedeleyecek, bir arada yaşamı olanaksız hale getirecektir.

Ortadoğu halklarının savaşa değil barışa, emperyalist işgallere değil bağımsızlığa ihtiyacı olduğu işte böylesi bir dönemde yapılması gereken tek bir şey vardır. Zenginlerin çıkardığı savaşlarda, yoksulların bedel ödediğini unutmadan Ortadoğu halkları olarak bir araya gelip, kol kola girerek emperyalizme karşı mücadele etmektir.

Aksi takdirde,

Yani operasyonu durduramadığımızda; bebeklerin, gebelerin, kadınların, yaşlıların yaşam hakları başta olmak üzere insanda ve doğada ciddi tahribatlara neden olacaktır.

Yani operasyonu durduramadığımızda; sağlığımız, toplumun sağlıklı yaşam hakkı elinden alınacaktır.

Yaşatmak için yemin etmiş mesleklere mensup sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak topraklarımız kan ve gözyaşıyla yoğrulmadan, ölüm ve yıkım tüm insanlığı esareti altına almadan bu operasyonun sonlandırılmasını talep ederken, “halk sağlığını tehdit, doğayı tahrip eden” her türlü savaş ve çatışmanın karşısında yaşam hakkını savunacağız.

İnsanım diyen herkesi yaşamdan yana tavır almaya, savaşa karşı barış, emperyalizme karşı bağımsızlık için mücadele etmeye davet ediyoruz. 10.10.2019

Merkez Yönetim Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]