DİYARBAKIR’DA ŞUBE EŞBAŞKANIMIZIN İHRAÇ EDİLMESİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Facebook
Twitter
WhatsApp

Amed Emek ve Demokrasi Platformu (KESK, DİSK, TTB, TMMOB) olarak; mahkemeden beraat kararı alındığı halde Sağlık Bakanlığı kararı ile ihraç edilen SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanımız Recep Oruç’a yapılan hukuksuz uygulamayı kınamak amacı ile Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi önünde 8 Ağostos 2019 tarihinde kitlesel basın açıklaması için bir araya gelindi.

Açıklamaya: SES üye ve yöneticilerinin yanı sıra,

HDP Diyarbakır il Eşbaşkanları, Hülya Alökmen Uyanık, Zeyyat Ceylan ve il yöneticilerinin yanısıra; milletvekilleri Semra Güzel, Salihe Aydeniz, Remziye Tosun,

KESK Genel Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy,

TTB Merkez Konseyi Üyesi Halis Yerlikaya

Diyarbakır Sağlık Platformu(Shu-Der, Der-Mez, Diyarbakır Diş Hekimleri Odası, Diyarbakır Tabip Odası, SES), Amed İsig Meclisi, Amed ihraçlar Platformu ve çevrede bulunan halk katılım sağladı.

Şube Sekreterimiz Mehmet Nur Ulus’un kısa bir giriş konuşmasından sonra açıklama metnini Şube Eşbaşkanımız Gönül Adıbelli okudu.

Açıklamada söz kullanan HDP Diyarbakır Milletvkili Salihe Aydeniz, 2018’de Afrin operasyonu sırasında sivil toplum kuruluşları siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri ile beraber yapılan deklarasyonla Türkiye’nin bu operasyonda yaşadığı krizi derinleştirecek bir sürece girecektir. Bu operasyonun Türkiye demokrasisine ve geleceğine olumsuz etkileri olacaktır dedik. Bu deklarasyon sırasında Amed Emek ve Demokrasi Platformu adına deklarasyona imza atan SES Diyarbakır Şube yöneticilerinin de bulunduğu bir gözaltı operasyonları süreci yaşandı. Daha sonra hem hakkında açılan davada beraat edip hem yürütülen soruşturmada aldığı kınama cezasını mahkeme yolu ile iptal ettiren Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Recep Oruç OHAL döneminde başlatılan hukukun üstünlüğü ve Yargının bağımsızlığını hiçe sayarak arkadaşımızı ihraç ederek tarihe not düşürecek yeni bir uygulamaya imza atmıştır dedi.

KESK yürütme kurulu adına konuşan Gülistan Atasoy;

‘’Bu ülkede bir süredir yaşanan hukuksuzluk, yasasızlık, yasa tanımamazlık söz konusu bugün yine bunun bir sonucu ile karşı karşıyayız. Bu durum hukuksuzluğu adaletsizliği normalleştirme, alıştırma çabasıdır ama bizim için bu durum ne normalleşecek ne de alışılacak bir durum değildir.’’ Dedi.

TTB Merkez Konseyi üyesi Adına konuşan Halis Yerlikaya;

Savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğu bilimsel bir gerçekliktir. Savaşlarda en çok kadınlar ve çocuklar olmak üzere herkesin sağlığı bozulmaktadır. Savaşın olduğu bir ortamda sağlıktan söz edilemez ve sağlık çalışanlarının görevi her yerde her koşulda savaşa karşı tutum göstermektir dedi.

Basın Metni İçin >>>

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]