Kamuda kadrolu ve güvenceli çalışma tamamen ortadan kaldırılmak isteniyor. 4/A kadrosuna atamalar neredeyse kalmadı.

Sendikamız iş güvencesi için yürüttüğü faaliyetlerine hız kesmeden devam edecektir. 4+2 sistemi ile 4 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonrasında kısmen kadroya geçebilen, fakat ancak 6 yıl sonunda kadrolu çalışma haklarına kavuşabilen sözleşmeli çalışanların bu mağduriyetlerinin süresi, 3+1 düzenlemesiyle kısaltılacaktır. Meclis Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda Bazı Kanunlarda ve 652 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/1963) görüşülürken 4+2’de değişiklik yapılarak 3+1 şeklinde yeniden düzenlenmesine yönelik bir karar verilmiştir.

Bu şüphesiz iyi haberdir, ancak elbette lütuf değildir. Her kazanım gibi uzun mücadelelerin sonucudur. Bir parçası olmaya gayret ettiğimiz uzun soluklu bir mücadelenin başarısıdır.

Komisyonda bu yönde karar verilmesi, Meclis’te düzenlemenin tekrar değişmeyeceği anlamına gelmemektedir. Bu nedenle, herhangi bir geriye dönüş olmaması için sendikamız konunun takipçisi olacaktır.

Bununla birlikte, 3+1 düzenlemesi yetmez!

3+1 ile süre kısalmış ancak tamamen ortadan kalkmamıştır. Çalışanların tayin, görevlendirme ve yer değiştirme konularında yaşadıkları sorunlar 3 yıl boyunca devam edecek, 4A’lıların haklarına kavuşmaları 4 yıl alacaktır. Üstelik güvencesiz istihdamın diğer biçimleri olan 4B konusunda herhangi bir düzenleme de yapılmamış, binlerce çalışanın kadro talebi, mücadelesi görmezden gelinmeye devam etmektedir!

SES olarak iş güvencesi mücadelemizi büyüterek sürdüreceğimizi ilan ediyoruz.

 HERKESE GÜVENCELİ KADROLU ÇALIŞMA!

TÜM ÇALIŞANLAR 4/A KADROSUNA ALINSIN!

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]