Batman Şubemiz ve Batman Tabip Odası, TTB Merkez Konseyi üyelerine verilen cezaya ilişkin olarak Tabip Odasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

HDP Milletvekili Necdet İpekyüz ve İHD Batman Şubesinin de katılarak destek verdiği basın toplantısında ortak açıklamayı Batman Tabip Odası Başkanı Selahattin Oğuz yaptı.

Oğuz, şöyle konuştu: “Türk Tabipleri Birliği 2016-2018 dönemi Merkez Konseyi üyelerinin “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” konulu açıklamaları dolayısıyla yargılandığı davada, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, TTB’nin 1 Eylül 2016 tarihli “Bu Topraklarda Eşitlik ve Barış İçinde Yaşamamız Çok Mümkün” başlıklı açıklamayı da karara dâhil ederek, bu iki açıklama nedeniyle dönemin 11 Merkez Konseyi üyesine “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçundan 2’şer kez 10’ar ay hapis cezası verilmesine karar vermiştir. ”Yaşamımı insanlığın hizmetine adayacağıma, mesleğimi vicdanımla ve onurumla uygulayacağıma, insan yaşamına en üst düzeyde saygı göstereceğime, tehdit ediliyor olsam bile, tıbbi bilgimi, insan haklarını ve birey özgürlüklerini çiğnemek için kullanmayacağıma, kararlılıkla, özgürce ve onurum üstüne” diyerek ant içen bir mesleğin mensuplarının; içeriği savaş karşıtlığı olan bir açıklamasının “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” gibi bir ifade ile tanımlanarak, TTB Merkez Konseyi üyelerinin cezalandırması için hukukun, mantığın ve aklın zorlanmasından başka bir şey değildir. Son derece adaletsizce verilmiş ve evrensel hukuk kurallarına uymayan bu karara rağmen bizler hala “savaş bir halk sağlığı sorunudur” demeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerine verilen cezalar hukuka ve evrensel insanlık değerlerine yöneliktir. TTB bu duruşuyla hekimliğin ve insanlığın vicdanı olmuştur ve olmaya da devam edecektir.”

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]