Dayanışma Kahvaltısı Düzenleyen Edirne Şubemiz 11 Mayıs Ankara Buluşmasına Çağrı Yaptı

Facebook
Twitter
WhatsApp

Edirne Şubemiz, Kent Ormanı Sosyal Tesisleri’nde dayanışma kahvaltısı düzenledi. Edirne ve Kırklareli Şube yönetici ve üyelerimizin yanı sıra KESK Edirne Şubeler Platformu, sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı kahvaltıda, Edirne Şube Eş Başkanımız Meral Toy tüm katılımcılara 11 Mayıs 2019 tarihinde SES tarafından Ankara’da gerçekleştirilecek eyleme katılma çağrısında bulundu.

Etkinlikte konuşma yapan Toy, SES’in insanca yaşama yetecek ücret, 3600 ek gösterge ve fiili hizmet süresi zammı talepleri için Ankara’da eylem düzenleyeceğini belirterek, “Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin en düşük temel ücreti 6 bin 500 TL olmalı ve tüm ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır. TÜİK’in ve sendikaların yapmış olduğu araştırmaların sonuçlarını da göz önüne aldığımızda sağlık ve sosyal hizmet emekçileri yoksulluk sınırının çok altında ücret alıyor. Aldığımız ücretler yetersiz, ekonomik kriz ve yükselen enflasyon ile artık geçinemiyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için en düşük ek gösterge 3600 olmalı. Hakkımız olan 3600 ek gösterge talebi seçim vaadi olmaktan çıkarılmalı ve sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda çalışan tüm emekçileri kapsayacak şekilde en az 3600 ek gösterge olacak şekilde hemen şimdi kademeli olarak yükseltilmelidir. Sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan tüm emekçilere, fiili hizmet süresi zammı verilmelidir. Yaptığımız işin niteliği ve çalışma koşullarından kaynaklı olarak sağlığımız bozuluyor ve yıpranıyoruz. Bundan dolayı yıpranma payımız, en temel haklarımızın başında gelir. Geçmişten bugüne bu talep sürekli olarak gündemimizde oldu. Yeni bir yasal düzenleme yapılarak fiili çalışma süresi kaldırılmalı, geçmiş çalışma süreleri de kapsama alınmalı ve sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan tüm emekçiler dâhil edilmelidir. Taleplerimiz için 11 Mayıs 2019’da Ankara’dayız” diye konuştu.

Kahvaltının ardından etkinliğe katılan yazar Türkan Noğay çocuklar için yazdığı “Az Gittim Uz Gittim”, “Masal Dünyası-Gökkuşağı Altında Yolculuk” ve “Gerçekten Masallar” adlı kitaplarını imzaladı.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]