9. Dönem 6. Merkez Temsilciler Kurulumuz (MTK) 21-22 Şubat 2019 tarihlerinde Ankara’da Eğitim-Sen Genel Merkez toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Divan oluşumu ve emek-demokrasi-barış şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, tüm dünyanın derinleşen bir krizle karşı karşıya olduğuna vurgu yaparak, emekçilerin ülkenin dört bir köşesinde “krizin yükünü emekçiler değil, krize yol açanlar ödemelidir” diyerek direnmeye, mücadele etmeye ve örgütlenmeye devam ettiğini ifade etti.

Genel siyasal, sendikal gündem ile savaş politikaları, ekonomik kriz, yerel seçimler, açlık grevleri, sağlık ve sosyal hizmet alanında yaşanan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Erden sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık ve sosyal hizmet alanının her geçen gün içinden çıkılmaz hale getirilmesine, gericileştirilmesine ve piyasalaştırılmasına karşı başka bir sağlık ve sosyal hizmet sistemini bıkmadan, usanmadan, inatla savunmaya devam edeceğiz. Tükenen, umudunu kaybeden, mesleğine yabancılaştırılan bütün emekçilerle birlikte mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. 8 Mart’ta da erkek egemenliğine, AKP’nin ve sarayın savaşına karşı barış ve yaşam sloganlarımızla özgürlüğümüze, emeğimize, bedenimize ve kimliklerimize sahip çıkacak, 21 Mart’ta isyan ateşini bir kez daha yakacak, 1 Mayıs’ta zincirlerimizi kırmak için alanlara akacağız. Bizler, faşizm kadar devrimin de koşullarının var ve mümkün olduğu bu tarih şafağında bizleri ezen, yok sayan ve sömüren bu sisteme karşı mücadelelerimizi ortaklaştırarak, umudu büyüterek, birbirimize omuz vererek kazanacağız.”

Erden’in konuşmasının ardından söz alan MTK delegeleri geçmiş süreci değerlendirerek, önümüzdeki dönemin planlamasına dair görüş belirttiler.

İki gün süren 9. Dönem 6. Merkez Temsilciler Kurulumuz sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi.

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]