KESK Batman Şubeler Platformu, düzenlediği KESK’in 23. kuruluş etkinliğini ihraç KESK üyeleriyle dayanışma ve mücadeleyi yükseltme vurgusuyla gerçekleştirdi.

Kurum temsilcileriyle birlikte yoğun bir katılımın olduğu etkinlikte açılış konuşmasını KESK Şubeler Platformu adına yapan Batman Şube Eş Başkanımız Deniz Topkan mücadele ve genel sürece ilişkin değerlendirme yaparak, 16 Aralık’ta Diyarbakır’da yapılacak KESK bölge mitingine çağrı yaptı.

Topkan’ın ardından söz alan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise şöyle konuştu: “Bu ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimlerinin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler olduğunu en iyi bilenler KESKlilerdir. Çünkü KESK güçlünün hukukuna karşı her zaman ezilen, dışlanan, ötekileştirenlerin, haklının yanında saf tutmuştur. KESK kurulduğu ilk günden bu yana muhafazakârlaştırmaya, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, kadının çalışma yaşamında yok sayılmasına, güvencesizliğe, kadına yönelik şiddete ve her tür gericiliğe karşı mücadele yürüterek kadın örgütlülüğünün her aşamada geliştirilmesini esas almıştır. KESK önüne çıkarılan tüm engellemelere, baskılara, gözaltı ve tutuklama kuşatmasına inat, mücadele kararlılığıyla hep ayakta kalmıştır. Bu nedenle demokrasiye susamış bir halka baskı, zor ve şiddetten başka bir şey vaat etmeyenlerin öncelikli hedefleri arasında KESK’’in yer alması şaşırtıcı değildir. AKP’nin saldırıları karalamalarla, soruşturmalarla, mobbingle, ayrımcılıkla, göz altılarla, tutuklamalarla, faili meçhullerle ve ihraçlarla baskısı devam etmektedir. Biz, savaşın ortasında barış diyen bir taraf olarak inisiyatif üstlendik. Böyle davrandığımız için bize bir bedel ödetildi. Bedeli ne olursa olsun, emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız. KESK’in 23. Yılı Tüm Emekçilere Kutlu Olsun.

EtkinlikYoksullaşmaya, İşsizliğe, Güvencesizliğe Karşı Birlikte Mücadeleye” 16 Aralık Diyarbakır Bölge Mitingi’ne yapılan çağrılar ve halaylarla sona erdi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]