OHAL ve sonrasında devam eden antidemokratik, hukuksuz uygulamalara bir yenisi daha eklendi.

Bugün sabahın erken saatlerinde Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, herhangi bir gerekçe gösterilmeden evinden gözaltına alınmıştır.

Eş Genel Başkanımız çağırıldığı takdirde savcılıkta ifade verebilecekken, sabahın erken saatlerinde gözaltına alma işlemi uygulanması; emek, demokrasi, insan hakları mücadelesinin yanı sıra sağlık hakkı mücadelesini de bastırmaya, sindirmeye yöneliktir.

Uluslararası sözleşmeler ve Anayasa ile güvence altına alınan ifade ve düşünce özgürlüğü ile en temel demokratik hakların kullanılması ( basın açıklaması, miting v.b.) siyasi iktidar tarafından suç olarak gösterilmekte ve bu haklarını kullananlar gözaltına alınmaktadır.

Bu gözaltı;

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin onurlu mücadelesine ve halkın sağlık hakkı talebine yönelik bir saldırıdır.

Bu gözaltı;

Halkların birbirine düşman edilmesinin karşısında kardeşçe, bir arada yaşam mücadelesine yönelik yani barışa bir saldırıdır.

Bilinmelidir ki;

Bu tür saldırılar sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin emek, barış ve demokrasi mücadelesini engelleyemeyecektir.

Siyasi iktidarı uyarıyoruz;

Temel hak ve özgürlükleri engelleyen bu tür uygulamalara derhal son verilmeli, gözaltına alınan Eş Genel Başkanımız ve gözaltına alınan diğer sendika yönetici ve üyeleri ile demokratik kurum temsilcileri derhal serbest bırakılmalıdır.

 

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]