Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı ve MYK üyesi Adem Yavuz Kaya, Haber- Sen eski MYK üyesi Ramazan Taş, Tüm Bel-Sen Denetleme Kurulu Başkanı Yusuf Güler ile birlikte çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü yöneticisi, üyesi ve avukat 26 Kasım sabahı evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınmıştı.

Eş Genel Başkanımızın gözaltında tutulduğu iki gün boyunca sendikamız ziyaretçi akınına uğradı. KESK yöneticileri ile KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri ve üyelerimiz, Ankara Tabip Odası, Sosyal-İş Genel Merkezi, İHD, Halkevleri, Demokratik Alevi Derneği, CHP Ankara İl Gençlik Kolları, EMEP, HDP ve ÖDP Genel Merkez ile il yöneticileri, HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Mehmet Tiryaki genel merkezimizi ziyaret ederek genel merkez yöneticilerimizle görüştüler. Sendikamızla ve Eş Genel Başkanımızla dayanışma duygularını paylaşan ziyaretçiler, Gönül Erden’in bir an önce serbest bırakılması yönünde çağrı yaptılar.

İki günlük gözaltından sonra bugün sabah savcılığa çıkarılan aralarında Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, Tüm Bel-Sen MYK üyeleri ve KESK üyelerinin de bulunduğu 15 kişi için adliye önünde ve içinde yine çok sayıda kişi destek ve dayanışma duyguları için bir aradaydı.

Gözaltında tutulan 15 kişi, savcılık ve mahkeme işlemlerinden sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]